Better Call Saul S01E04 – Hero

bettercallsaul_s01e04_pic1

Folytatódik a múlt héten elkezdődött tendencia a Better Call Saulban: kevesebb akció, több jellemfejlődés és előrehaladás a sztoriban. Ugyan izgalmaktól a Hero sem volt teljesen mentes, a hangsúly mégis inkább azon volt, főhősünk hogyan próbál meg függetlenedni a cégtől, aminek hatalma alá tartozik, és kialakítani saját praxisát. Kaptunk néhány flashback jelenetet is, amiket egyelőre nem tudunk hová tenni, az viszont biztos, hogy később nagyobb jelentőséggel fognak majd rendelkezni.

bettercallsaul_s01e04_pic2

 Jimmynek (Bob Odenkirk) megtalálja Kettlemanéket, hogy így bebizonyítsa, a házaspár csak megrendezte az elrablásukat, és Nacho (Michael Mando) ártatlan. A családra egy sátorban talál rá öt mérfölddel a lakásuktól, és ott virít a táska tele pénzzel, ám a házaspár könyörög az ügyvédnek, ne mondja el a rendőrségnek, hogy náluk van elsikkasztott összeg. Kettlemanék minden eszközt bevetnek, hogy Jimmyt hallgatásra bírják, még a lefizetéstől sem tántorodnak el. Jimmy eleinte kézzel-lábbal tiltakozik ez ellen, ám végül mégis elfogadja a pénzt, de csakis egy okból kifolyólag: kell neki, hogy bosszút álljon főnökén, Howard Hamlinen (Patrick Fabian), aki nem engedi, hogy saját karriert építsen. A terv az, hogy Jimmy elkészíttet egy reklámtáblát, ami egy az egyben úgy néz ki, mint Hamliné, csak az ő neve van rajta, ami miatt Hamlin perelni fog. Ez meg is történik, csak hogy Jimmy elszámítja magát, ugyanis nem sikerül az ügyészt a saját oldalára állítania, így elbukja az ügyet. Innentől kezdve csak egyetlen esélye van arra, hogy kiegyenlítse a harcot, mégpedig a médián keresztül. Eleinte ezzel a próbálkozással is adódnak gondok, végül azonban felvetet egy vallomást egy operatőrrel abban a parkolóban, ahol az ő reklámtáblája található. Csakhogy, miközben a háttérben dolgozó munkás éppen a plakátot próbálja leszedni, történik vele egy kis baleset, és Jimmy azonnal a segítségére siet.

bettercallsaul_s01e04_pic3

Jimmy karaktere egyre jobban „kerekedik”. Azt már eddig is tudtuk, hogy nem egy tipikus jófiúról van szó, főleg ha figyelembe vesszük, hogy jellemfejlődése szempontjából a végcél Saul Goodman, aki ugyebár a bűnözők ügyvédje. Az első pár epizódban viszont egy kissé esetlen férfit láttunk, akinek egyáltalán nem pártfogója a szerencse, és egy ilyen emberrel azért valljuk be, nem nehéz szimpatizálni. Az azonban most már biztos, hogy Jimmy nem retten meg semmiről, ha a karrierjéről van szó: már a pilotban (link) is felbérelte azt a két gördeszkást, illetve csak az eheti részben kenőpénzt fogadott el, jogi botrányba keveredett és kihasználta a médiát (és ezzel közvetetten az emberek együtt érző készségét) hogy a földbe tiporja ellenfelét. Lehet, hogy ez a terv nem lesz a közeljövőben gyümölcsöző számára, és az is megeshet, hogy sokat fog vitatkozni a lelkiismeretével, de az világosan látszik, hogy melyik oldala fog legtöbbször diadalmaskodni.

bettercallsaul_s01e04_pic4

Kim Wexlerről (Rhea Seehorn) is megtudhadtunk pár új infórmációt, például azt, hogy ő is elnyomva érzi magát Hamlinnél, ám ő főszereplőnkel ellentétben egyelőre nem akar (vagy nem mer?) kilépni. Érdekes a kapcsolata Jimmyvel: nem tudjuk pontosan, hogy csak barátok, vagy lesz-e köztük valami más is, de annyi tuti, hogy régóta ismerik egymást, és az, hogy kiállnak a másikért a bajban. Eddig úgy tűnik, Kim lesz az, aki megpróbálja majd Jimmy útját egyengetni, valamint ő lesz a józan ész képviselője is, hiszen nem egyszer ébresztette már rá ügyvéd társát arra, mekkora hülyeséget csinál. Ha továbbra is így kommunikálnak, egy rendkívül izgalmas és dinamikus duót láthatunk a képernyőn.

 bettercallsaul_s01e04_pic5

Csak ismételni tudom önmagam: a Better Call Saul zseniális, a sajátos atmoszférája és humora lebilincsel, a remekül megírt cselekmény és karakterek pedig már csak hab a tortán. Aki eddig azért nem akarta nézni, mert nem látta a Breaking Badet, annak üzenem, hogy előzetes tudás nélkül is tökéletesen érthető a sztori, és még csak a negyedik epizódnál járunk, úgyhogy nem kell sokat pótolni akkor sem, ha most kapcsolódtok be!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés:Better Call Saul S01E05 – Alpine Shepherd Boy | Watchaholics

  2. Visszajelzés:Better Call Saul S01E07 – Bingo | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..