Végre! A hat félig-meddig érdekes, néhol igen lapos rész után a 12 Monkeys olyan epizódot produkál, aminek minden percére érdemes odafigyelni. Izgalmas, intenzív és belebabrál a saját idővonalába: íme a csodálatos The Keys!

12 monkeys

Míg Cassandra és Cole a 12 Majom után nyomoznak, Aaron kideríti, milyen kapcsolatban áll főnöke a Trója hadművelettel. Megtudják, hogy a CIA ki akar iktatni egy Adam Wexler nevű hackert (Ari Millen), mert információkat lop több szervezet rendszeréből. A Trója hadművelet keretein belül bevinnék a vírust Wexler bázisára, ami földrajzilag elszigetelt helyen van, és így ölnének meg mindenkit ott, majd hagynák, hogy gazdatest híján a vírus is elpusztuljon. Csakhogy a 12 Majom közbeszól, így Cole-nak cselekednie kell, hogy megakadályozhassa a vírus ellopását és felhasználást egyaránt.

12 monkeys 4Hogy mi a csavar? A kis csapat rájön a CIA tervére, Cole eltűnik (mármint visszamegy a jövőbe), ám ekkor még csak kábé tizenkét perc telt el a részből. Ezek után Cassie telefonja megcsörren, és Cole az, aki közli, hogy a hadművelet épp most történik, és hogy erről Aaron és ő tájékoztatták egy héttel később. Tehát az epizód önmagán belül hoz létre időhurkot, és ezúttal nincs finomkodás – Cole mindent elmond Cassie-nek, aztán azt is a lelkére köti, hogy egy hét múlva, amikor találkoznak, ne mondjon semmi olyat, amivel a jelent veszélyeztetné. Na, ez már időutazós húzás a javából!

12 monkeys 3

A jövő most nem szerepelt, egy képkockányira sem, és igazából jobb volt így – ez sokat elmond arról a világról. A jelen mindeközben végre megérintette egy kicsit Cole-t. A partis jelenetek a festménnyel és a tánccal nagyszerűek voltak, a helyzet emberi reakciót csikart ki vírusmániás hősünkből, amit igazán jó volt látni. Pláne, hogy ezután az érzelmi építkezés után még nagyobbat ütött az epizód második fele.

12 monkeys 6

Cassie-re se lehet panaszkodni, számára is kifejezetten intenzív volt ez a rész. Amanda Schull végig nagyszerű munkát végzett, de most túlszárnyalta önmagát – az a jelenet, amikor Cassandra újra találkozik Cole-lal, de úgy kell viselkednie, mintha nem tudná, mi történt korábban/később, valami eszméletlen szívszorítóra sikerült. Ha valaki nincs is nagyon oda a kötelező romantikus vonzódásért a két főszereplő között, az sem tagadhatja, hogy a kémia kifogástalan, és, hogy a The Keysnek nagyon jót tettek a lehengerlően érzelmes pillanatok.

12 monkeys 5

Aki kitartott idáig a 12 Monkeys mellett, most velem együtt örülhet, hogy nem adta fel. Bár nyilván vannak hibák, amik nem tűntek el csak úgy maguktól – például a jövőbeli világgal muszáj kezdeni valamit, mert még mindig teljesen érdektelen –, a The Keys megmutatta, milyen nagyszerű sorozat lehet ebből. A szereplők érzelmi világa sokkal fejlettebbnek mutatkozott, mint korábban, így intenzívebbé vált az akció is, ami pedig végre igazán izgalmas időutazós fordulatot vett. Még több ilyet kérünk!

Szerző

Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “12 Monkeys S01E07 – The Keys”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .