Az eheti epizód után nehéz nem a legjobbak közé emelnem a The 100-ot, amint most az alkotók megléptek az egyszerre zseniális, merész, előremutató és igen durva. Hölgyeim és Uraim, így kell csavarintani egyet az eseményeken!

the100.s02.e15.1

Clarke és Lexa zseniális tervet eszeltek ki a hegy elfoglalására: míg a sereg a főbejáratnál állomásozik és minden szem rájuk szegeződik, addig Raven és Wick lekapcsolják a vízerőművet, és ezáltal elvágják a bunkerban élők teljes áramellátását, ami után már csak ki kell nyitni az ajtót. Illetve Indra, Octaviával az oldalán a reaperek alagútján bejutva próbál eljutni a földiek ketreceihez, hogy majd onnan irányítva a belső sereget, Bellamyval és Jasperrel együtt belülről morzsolják szét a hegyi ember belső védelmét. A terv elkészült, a csapatok felálltak – vagy mégsem?

De természetesen a dolgok sosem ilyen egyszerűek: Ravennek és Wicknek komoly gondjuk akad, mikor egy, az erőműben dolgozó hegyi értesíti a bázist ottlétükről, és a dulakodásban megsemmisül az utolsó bomba, és ha csak egy turbina is épp marad, akkor az áram nem megy el, és a hegy belsejében rekedtek meghalnak. Hála Raven eszének és Wick gyors kezének gyorsan úrrá lesznek a dolgokon, csak az a kérdés, hogy milyen áron?

the100.s02.e15.3

Eközben az égiek után hajtóvadászatot indítanak a bunkerban, aminek az lesz a következménye, hogy mindenki, aki rejtegette őket meghal, a srácokat pedig ismét lezárják – az új elnök immáron nem válogat a módszerei között, hanem azt alkalmazza, ami a leggyorsabb. Még szerencse, hogy Bellamy esze a helyén és keze a ravaszon van, csakhogy Cage-et sem ejtették éppen a feje lágyára, és szorult helyzetében félretéve büszkeségét apja segítségét kéri, aki bár nagyon durván kiosztja a fiát, jó vezetőként teszi, amit kell – az már más kérdés, hogy ugyebár a nézők nagy része, köztük én is, az égieknek szurkol.

A szezon utolsó előtti epizódja átírt mindent, amit eddig gondoltam a sorozatról, mert egy olyan erős, dupla epizódos finálét készítettek el, hogy szó szerint leesett az állam. Az információadagolás módja egyszerűen pazar: használták a szokásos felvázolom a tervet-stílust, de közben már be is mutatjuk, hogyan is működik a dolog, és ezután játszi könnyedséggel ugrott át a történetvezetés a szó szerinti jelenbe, ahol a két-három fél lépeget a maga sakkbábuival, miközben használják a pókerkártyáikat is.

the100.s02.e15.4

Még mindig lenyűgözőnek tartom a The 100 második évadbeli változásait, de ezt most nagyon komolyan megfejelték az alkotók egy zseniális csavarral, amire sem én, sem a szereplők nem számítottak – bravó, bravó! Az erre adott reakciók mind karakter, mind szénészi szinten olyannyira a helyükön voltak, hogy legszívesebben díjesővel halmoznám el a készítői gárdát. Clarke döbbenete, Raven őszintesége, Octavia testvéri szeretete, Bellamy hősiessége és Jasper kérlelhetetlensége magában hordozta a karakter teljes múltját, jelenét és jövőjét.

A szezon utolsó előtti epizódja igazi mindblowing, ami után semmi sem lesz a régi, és most már csak azért bánkódom, mert jövő héten lesz a második évad utolsó epizódja, utána pedig őszig kell várnom a folytatásra, ez pedig nem fair!

the100.s02.e15.2

It can’t be over!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .