Nyílt titok, hogy az OZ óta nagy Dean Winters rajongó vagyok, így mikor megláttam, hogy kedvencem egy új kisvárosi krimisorozat mogorva főszereplője lesz, akkor azonnal lecsaptam a sorozatra, és tűkön ülve vártam a pilotot, nemhiába.

battle.creek.pilot.4

Battle Creek, az alig ötvenezer főt számláló michigani kisváros, aminek a rendőrőrse egy nagy kudarc. Az épület összedőlni látszik, felszerelése szinte egyáltalán nincsen és maguk a rendőrök is képzetlenek és alulfizetettek. Ám Battle Creeknek van egy titkos fegyvere, méghozzá az elmés és okos nyomozó, Russ Agnew (Dean Winters) személyében, aki hajlandó erején felül teljesítve elkapni a bűnözőket és segítenie szeretett városkáját. Agnew már többször adott be kérvényt a városházának, hogy bővítsék az őrsöt, és segítsék a szervek munkáit, de eddig mindhiába.

Pilot

Kérése valamelyest meghallgatásra talált, ugyanis az FBI egy helyi irodát szervezett a rendőrség épületébe, ami felújított, puccos, tele van high-tech kütyükkel, meg egy olyan fess ügynökkel, mint Milton Chamberlain (Josh Duhamel), aki pontosan tudja, mikor mit kell mondania ahhoz, hogy levegye az embereket a lábukról. A korábbiakkal ellentétben ezúttal valódi kettősgyilkosságról szóló bejelentés érkezik Agnew telefonjára, amit azonnal át is vesz Milton, aki azonnal le is nyűgözi Agnew munkatársait, és nagyon hamar beeszi magát mindenki életébe. Vagyis majdnem mindenkiébe, hiszen Agnew ki nem állhatja Miltont, és mindenáron be akarja bizonyítani, hogy jobb nála – ez a túllicitálás pedig elvezet a kettős-gyilkosság gyanúsítottjához.

Pilot

Engem azonnal levett a lábamról a Battle Creek, és ezt nem csak Winters miatt merem állítani. Bár a show-nak kicsit Brooklyn 99 utánérzése van, de ez egyáltalán nem probléma, mert nem koppintást látunk a képernyőn, hanem egy teljesen egyedi, ám mégis ismerős alapokon nyugvó művet. A recept egyszerű: végy egy mindenben tökéletes zsarut, és végy egyet, aki béna, ám mégis zseniális, tedd őket egymás mellé, de ne várd a csodát, hanem adj melléjük megfelelő embereket, egészítsd ki az életüket érdekes hátérrel, és agy mindegyiknek valami olyasmit, amiért lehet őket szeretni, illetve utálni is – amúgy pont ezek hiányoztak a CSI: Cyberből.

Az első epizódban nem jutott túl nagy szerep a többi rendőrnek, de jobb is így, hiszen túlzsúfolttá vált volna miatta a rész, reményeim szerint ők is kellő kifejtést kapnak az elkövetkezendő epizódokban, mert a potenciál megvan mindegyikben. Amúgy meg a két főszereplő simán elviszi a hátán a sztorit, annyi lehetőséget raktak beléjük az alkotók.

battle.creek.pilot.3

A pilotban egy bűnügyi esettel foglalkoztak, és valószínűleg ez a későbbiekben sem fog megváltozni, tehát ismételten egy epizodikus krimisorozatról van szó, ami kellően friss, feszes és ötletes ahhoz, hogy kiemelkedjen az ismerős sorozatok pocsolyájából és igazán nagyot szóljon. Szóval irány Battle Creek, meg Dean Winters lebilincselő orgánuma!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Pilotmustra: Battle Creek – The Battle Creek Way”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .