Az alkotók ezúttal minden jót belecsempésztek a Forgetbe: karakterdráma, megválaszolatlan kérdések, ijesztő járkálók, öröm és boldogság, meg néhány igazán vérfagyasztó pillanat.

walkingdead.s05.e13.2

Alexandriában az élet sokkal egyszerűbb és könnyebb, mint Rickék korábbi élete. Vagyis csak annak tűnik, ugyanis sem Rick, sem Daryl, de még Carol sem akarják elhinni, hogy a mézes-mázos felszín alatt nem rejtőzik-e valami mocsokság. Ők hárman külön találkozókat szerveznek, ahol is felkészülnek mindenre, de leginkább egy b-tervre összpontosítanak, arra az esetre, ha a város vezetője nem az lenne aki (láttak már ilyet korábban), vagy ha esetleg külső támadás érné a béke ezen apró kicsi szegletét.

Deanna ezalatt egyre több embernek ad munkát Rick csapatából, és még egy partit is szervez a tiszteletükre, ahova külön meg is hívja Sashát, aki láthatóan egy igen mély lelki gödörben szenved. Közben pedig Carol terve is egyre közelebb ér a megvalósításhoz, és hála remek taktikájának, hogy egy imádnivaló háziasszonynak álcázza magát, szinte láthatatlanná vált a városban. Szinte.

walkingdead.s05.e13.1

Valójában most sem sok esemény történt, ám azok igazán nagy horderejűek. A múlt heti epizódnál kissé zavart engem, hogy a csapat megtalálja a tökéletes helyet az élethez, és azonnal le is rombolnák, azonban most világossá vált, hogy szó sincs erről, pusztán az egészséges túlélőösztön munkálkodik bennük, és a lehető legtöbb eshetőségre próbálnak felkészülni. Sőt, korábban arra is panaszkodtam, hogy a lányok milyen gyorsan túlléptek veszteségükön, ám most végre kiderült, hogy Sashával nem ez történt, és ő még mindig nem tudta megemészteni a dolgokat, ennek köszönhetően igen szokatlanul reagált a partin – ugyanakkor pont ez a kirohanás tette valódivá és igazivá személyiségét.

walkingdead.s05.e13.4

Michonne-ban is sokat megmozgatott a hely, és mivel felajánlották neki a rendfenntartói állást, ezért a nőnek sok kérdést kell önmagában megválaszolni, illetve a múlt egy részét lezárnia – Danai Gurira pedig zseniálisat alkotott, mikor nem mondott semmit, ám mégis apró rezdülésekkel érzékeltette ezeket a lelki tusákat. Ráadásképpen még Darylre is hatott a hely, bár egyáltalán nem olyan módon, mint ahogy azt ő – vagy a nézők – hitte. Ugyan Aaron kissé meglepte Darylt vadászat közben, ám a közös útjuk sok változást hozott, és talán egy igen érdekes barátság nyitányául is szolgál – plusz Daryl spagettit evett, ami önmagában elvinné a hátán az epizódot.

walkingdead.s05.e13.3

Szóval igen, megont kevés volt a cselekmény, ám mégis annál több a történés, ennek pedig legnagyobb mestere a Walking Dead készítői gárdája. Tudom, hogy a legtöbben a zombik meg az aprítás miatt nézik ezt a sorozatot, de engem mai napig a karakterdrámák nyűgöznek le benne a leginkább.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .