Chibi-Usa felbukkanása igencsak megpörgette az eseményeket a harcosok körül, habár ők még ezt lassan fogják csak fel. Viszont mi ennek köszönhetően még várhatunk jó néhány izgalmas epizódot ennek szentelve.

sailormoon63Miután az előző epizódban Reit elrabolták a Fekete Hold tagjai, a lányok nem csak hiányosak, de állandó készültségben is vannak. Mindez persze nem egyszerű, hiszen Chibi-Usára is figyelniük kell, akiről még mindig nem derült ki, hogy valójában kicsoda – csupán annyi, hogy többet tud, mint amennyit elárul. De ha mindez nem lenne elég, a Fekete Hold újabb támadásra indul, ezúttal Ami a célpont. Békés kis sakkpartinak indul a dolog, viszont sajnálatos módon ezek a gonoszok sem tudják elfogadni a vereséget, így aztán – minden meglepetés nélkül – eléggé eldurvul a helyzet.

sailormoon60Persze miközben a rosszfiúk ilyen szépen kezdik leépíteni a csapatot, lassan az ő bagázsuk is kibontakozik, így mi is megismerhetünk közülük egyre többet. Azt meg kell hagyni, hogy jóval okosabbak Metaliánál, akinek az egyetlen pozitív tulajdonsága az ereje volt. A harcosoknak csapatban van igazán nagy ereje, így ha leépítik egyenként, akkor végül tehetetlenek lesznek. Én azonban még nem bíznám el magam a helyükben, mert Usagiék szeretik egymást, és várhatóan nem sokáig hagyják magukat terrorizálni.

Chibi-Usa egyelőre inkább a hétköznapokban borzolja a kedélyeket állandó veszekedéseivel, durcáskodásaival, és Usagi sem segít túl sokat a türelmetlenségével a változásban. Egyelőre leginkább Luna és Mamoru bizonyul megfelelő társaságnak a kislány mellé, akik nem csak felelősen gondolkoznak, de meg vannak áldva kellő türelemmel is, hogy egy kislány bizalmába férkőzzenek – milyen pöttöm lány, és mekkora galibákat tud okozni. Ráadásul a jelek szerint a Fekete Hold is rá pályázik, csak az a remek kérdés, hogy vajon miért? Ezt egyelőre nem akarják elárulni nekünk, de az a sanda gyanúm, hogy hamarosan megtudjuk.

sailormoon61Határozottan jobb a karakterábrázolás mint korábban. Nem szerettem a régi sorozatban, hogy Chibi-Usa mindössze elkényeztetettnek tűnt – és cseppet sem ijedtnek – míg Usagi egy házsártos idiótának, aki egy általános iskolásra féltékenykedik. Most azonban tisztán látszik, hogy a kis pöttöm nagyon elveszett az új helyen, és fogalma sincs, kiben bízhatna. Viszont túl soknak bizonyul a szereplő a készítők számára, mert a többi lány mintha nem is venne tudomást többnyire Chibi-Usáról. Persze a fontos pillanatokban ők is hozzászólnak a dolgokhoz, de valójában mintha nem tudnának hová rakni ennyi szereplőt. No de kérem! Ezt így nem lehet!

sailormoon62A harc izgalmas volt, fordulatos és Mamoruért meg kell veszni, amikor gyereket nevel, de kérem szépen a rajzoló és író bácsikat-néniket, hogy tanuljanak meg több karaktert használni, mert ez így rettentő igénytelen. A szép rajzolás nem minden!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .