Szóval ehhez is elérkeztünk, a The 100 második évadának fináléja beköszöntött, és jelentem nagyon durva volt, meg epic és szívhez szóló és badass, és meghökkentő, és, és … – kihagytam volna valamit?

the100.s02.e16.4

Lexa megkötötte az egyességet Emersonnal és az elnökkel, ennek köszönhetően a földlakók szabadon távozhattak a hegyből, míg az égiek válogatott szenvedésnek és halálnak néznek elébe. Clarke így már, sereg nélkül szinte tehetetlen, és kizárólag Octavia maradt ott harcolni rajta kívül. Az eddig precíz vezető most kissé szétcsúszva indult neki a bejárati ajtónak, de szerencsére Octavia ott volt, hogy ezúttal ő legyen a hideg fej. Vagyis addig, míg Bellamy, Jasper, Monty és Maya ki nem nyitották az ajtókat, hogy beengedjék a lányokat – az ismételt találkozós pillanatai egyszerűen imádnivalók.

Bellamynak már ki is alakult legújabb ötlete arról, hogyan is lehetne megmenteni embereiket a csúnya végtől, hála a kamerateremnek meg a korábbi elnöknek. Ám ekkor az elzárt ötös szintre új foglyokat szállítanak, és köztünk van Abby is, ez pedig a már kevéssé stabil Clarke vállára megint nagy nyomást helyez. Végül a lány meghozza élete talán legnehezebb döntését, amiben Bellamy is mellé áll, ám minden ilyennek nagy ára van!

the100.s02.e16.3

Eközben Jaha, Murphy és még ketten (igen, ennyien maradtak) a nyílt vízen hánykolódnak és tartanak egy olyan pont felé az éjszaka sötétjében, amit nem is látnak, ám egy tengeri szörny úgy dönt lakomát tart éppen, és ennek hatására Jaha követői háromról egyre fogyatkoznak. De hála Murphy túlélési ösztöneinek, pontosan tudja, mikor kell elhagynia a süllyedő hajót, ám miután szétválnak, Jaha olyan dologra bukkan, ami átírja a történelmet.

Folyton morogtam, amiért nem látom Jaha létjogosultságát a sorozatban, nos, ezt most vissza is szívnám, mert most, ezzel a záró akkorddal értettem meg, hogy mire is megy ki a játék, és hogy talán a buggyantnak vélt Jaha mégsem tévedett akkorát, mikor végzetének tekintette a Fény városát, illetve a továbbhaladást. Amit Murphy talál, az meg a kirakós másik darabja, és ez egy nagyon ígéretes és kemény évadot vetít előre. Ja, és imádom a vendégszereplőt, de szerintem minden geek így van ezzel!

the100.s02.e16.2

Clarke kisebb megzuhanása Lexa „árulásán” érhető és teljesen jogos is, ám valahol mélyen mégsem lehet érte elítélni a földiek vezetőjét, hiszen azt tette, amit mindig is: védte az övéit, bármi áron. Clarke talán túlságosan is bízott benne, és nem hiszem, hogy ez a kettejük közt elcsattanó csók miatt volt így. De hamar ráébredt Clarke is, hogy pontosan azért értette meg Lexát, mert hasonlítanak, és képesek átlépni olyan határokat, amit más vagy nem tudna, vagy nem akarna megtenni.

Octavia ezúttal nagyon a toppon volt, ez az új, kissé földies stílus nagyon jól működik nála, és az, hogy a testvére oldalán harcolhat még rátett egy lapáttal – nagyon komoly fejlődést mutat a karakter, mert Clarke mellett őt utáltam a leginkább a sorozat kezdetekor, most meg imádom mindkettőt. Ezúttal Abby is kap egy piros pontot, mert végre megértette a leckét, amit a lánya tanított neki.

the100.s02.e16.1

Az évadfinálé nagyon komoly morális kérdéseket is felvetett, amire a készítők engedik, hogy maguk a nézők válaszoljanak, és ez jó, nagyon jó. Bár minden sorozat ilyen szép ívű változást és komolyodást mutatna!

És említettem már, hogy az évadzáró badass, és komoly, és durva, és imádnivaló, és elgondolkodtató, és epic volt?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .