Most is nagyon komoly dolgok történtek kedvenc vikingjeink háza táján, ám a történések elvesztek a sokaságban, így nem is maradt idő kellően kifejteni az amúgy nagyon szépen megkomponált szcénákat – sajnos.

vikings.s03.e04.3

Ragnar győzedelmes hazatérése kissé keserédesre sikeredett, mivel fiának, Björnnek szerelme súlyos sérüléseket kapott, elvesztették egy közeli barátjukat Thorsteint, és Floki még minidig azt hiszi, hogy a keresztény hit rá fog telepedni a viking istenekre, akik emiatt bosszút állnak majd rajtuk. Rollo sem osztja Floki félelmét, és meglepő módon a marcona férfi még megpróbál kedvesen is viselkedni a wessexi harcosokkal. Ezalatt pedig Ragnar és Echbert szépen lassan rájönnek, hogy mennyi közös dolog van mindkettőjükben, és bizony ők egy nagyon jó szövetség.

Kattegatban Harbard látogatásától még minidig félő Siggy nem tud nyugodni, ugyanakkor Aslaug pont az ellenkezőjét érzi a férfival kapcsolatban: egyrészt, hálás, amiért Ivart csitítja, másrészt felkeltette az érdeklődését a titokzatos férfi – aki viszonozza et. Csakhogy nem várt események történnek, és a két elcsatangolt kisfiú egy olyan lyukat üt a jégbe, ami halállal végződik – éteri és szomorú halállal.

vikings.s03.e04.2

Lagertha amíg boldogságban úszva élvezi az új viking-angolszász település felvirágzását, addig otthonában már javában dolgoznak azon, hogy a nőt végérvényesen eltűntessék pozíciójából. De Mecia hercegnője is megmutatta, hogy egy nőt nem olyan könnyű megtörni!

Megannyi apró kis remekbeszabott jelenetet tudnék kiemelni a mostani részből, amik mindegyike érdekes, okos, misztikus és körbelengi a Vikings sorozatra annyira jellemző megfoghatatlan stílus. És pontosan ez lett egyúttal az epizód veszte, mert olyan sok apróság ment most végbe, hogy csak kapkodtam a fejemet, és egyik pillanatot sem élvezhettem ki igazán, mert már jött is a következő.

vikings.s03.e04.1

Rollo formálódó és békéssé váló jelleme egy érdekes színt visz mind a karakterbe, mind a sztoriba, és furcsa mód pont ez a harcos válik Floki igazi mentális ellenfelévé, aki meg ugyebár mindenért a keresztény Istent, és annak bárányát, Athelstant hibáztatja – bár a történelmet ismerve, mindenki tudja, hogy végül Flokinak lett igaza.

Lagertha háta mögött tevékenykedő, és újonnan választott Jarl úgy tűnik nagyon nem az a bájos és lojális férfi, mint azt mutatta magát Lagerthának, ugyanis egy igen eszes tervvel állt elő a nő hazatértéhez, és ehhez kemény segítséget is szerzett magának. Már Rollo is kérdezgette Lagerthát, hogy mire számít hazatértekor, de a nő még mindig barátjaként és hűséges embereként tekint jövőbeni ellenfelére.

vikings.s03.e04.4

Az epizód egyik legmeghatóbb és legdurvább pillanata Siggy félelmének ábrázolása, és küzdelme a jeges vízben, hogy megmentse Aslaug két kisfiát – miközben a hölgy éppen mással van elfoglalva, értitek. A halk zene és a víz sejtelmes, ugyanakkor fojtogató ereje szinte már átnyúlik a képernyőn, hogy kicsit a nézőt is elkapja. Siggy látomása pedig egyszerűen gyönyörű, pláne, hogy előtte utalt az anyai szív elképesztő erejére.

A Scarred nem csak azért nem lesz a kedvencem, mert meghalt benne egy általam kedvelt karakter, hanem mert túlságosan sűrűre vették a mostani epizódot – srácok, a kevesebb néha több!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .