Zombie Pandemic

Sosem tudom megérteni a játékkészítőknek azon elméletét, hogy azért kell bezárni egy játékot, mert a szokásostól egy kicsivel kevesebbet hozott. És igen, most is ez a helyzet, hiszen május harmincegytől egy olyan játéktól kell búcsút vennünk, ami kicsit sem érdemelte meg ezt a sorsot, ez pedig a Zombie Pandemic.

 Zombie Pandemic1

Tavaly találkoztam ezzel a játékkal, és nagyon hamar megszerettem. Ami nem is csoda, hiszen a Zombie Pandemic egyike azon kevés nem fizetés köteles zombis online játéknak, ami még élvezhető is. Karakteralkotásnál jönnek a szokásos dolgok (nem, haj, bőr, egyéb), utána egyből beledobnak a sűrűjébe, és némi kezdeti baklövés után, már tapasztalt harcosként szeled a térképelt város utcáit/csatornáit/épületeit túlélők, vagy használható tárgyak reményében.

 Zombie Pandemic5

A küldetésrendszer rém egyszerű: megkapod a küldit, levered a leverni valót – aki itt lehet zombi, ember vagy éppenséggel állat – vagy megkeresed/elszállítod az adott tárgyat A-ból B-be. Igen, a lépéseink és a cselekvéseink száma kissé korlátozva van a stamina miatt, de nyugtat a tény, hogy viszonylag rövid időn belül visszatölt. Külön jó még a safehouse kreálhatás, és az azon belüli építkezés, és fejlesztés lehetősége. Mivel útközben nagyon sok dolgot találunk, így egy idő után táskánk megtelik, és bizony az nem jó dolog – ha úgy menetel tovább valaki, az ereje drasztikus gyorsasággal esik lefele – de a safehouse-ban lehetőségünk van eltárolni dolgainkat, persze csak ha kialakítottuk előtte neki a helyet.

 Zombie Pandemic4

Bár alapvetően egyedül küzdünk, ha összefutunk más játékosokkal, esetleg klánba lehet verődni, és felváltva segíteni abban agymásnak, amiben lehetséges. A fegyverskála sokszínű, és az is nagy piros pont érdemel, hogy a különféle fegyverek különféle zombik/emberek/állatok ellen hatásosak. Példának okáért: a Raidernek nevezett elmebeteg banda tagjait, érdemes távolsági fegyverrel aprítani, mivel alapvetően messze vannak tőlünk, és a kisebb pisztolyok lövedékei nem érik el őket. Ellenben az állatok vagy egy zombi horda ellen a legjobb a közelre alkalmazható Molotov-koktél. És, ha már zombik: egyszerűen imádom a rajzolásukat, a különféle típusaikat – igaz, hogy ezek a kötelező sablonok, de azon túl vannak benne extra nyalánkságok is, amik imádják megnehezíteni a játékos dolgát.

 Zombie Pandemic3

Az eddig felsoroltak mellett még a craft rendszere is remek: leggyakrabban alapanyagokat találunk, majd ezekből olyan batár cuccokat tudunk eszkábálni, hogy azzal már kész élmény ölni a túlontúl aktív hullákat. A sztori-mód is – mivel az is van – nem túlzottam eredeti, de a maga módján próbál kreatív lenni, amihez a térképszerű városnézet is sokat ad, ahogyan a szinte már rémisztő zenei aláfestések is.

 Zombie Pandemic2

Ez mind szép és zombi, de ekkor újra felmerül bennem a kérdés: miért kell lefejezni egy ilyen játékot?A válasz erre sajnos igen egyszerű: a pénz miatt. Vagyis inkább annak a hiánya az ok. Mivel itt is, mint a szintén remek Samurai Empire-ben, vagy Nadirimban is Jani tudtál lenni legatyásodás nélkül, így nem lehetett sok pénzt látni belőle – de az én elvem az, hogy inkább kevesebbet, mint semmit. Na, mindegy, még játszok ezzel a jó kis játékkal, amíg tudok, és aki még kiszeretné próbálni, az most kezdjen bele.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.