Na, most vett igazán nagy fordulatot a Walking Dead, és ez egyáltalán nem a zombikhoz kapcsolódik – sokkal inkább az élőkhöz, és azok bonyolult és semmihez sem hasonlítható lelkiállapotából fakad. Igazi karakterfejlődéseknek lehettünk szemtanúi az eheti részben, megspékelve Glenn zseniális mondataival.

walkingdead.s05.e15.4

Glennék a portyázás alkalmával két embert is elvesztettek: a polgármester fiát, Aident, és Noah-t – amúgy mindkettő miatt haragszom –, és még Tara is csúnyán megsérült. Ám Glenn a felelőst nem hagyta ott meghalni, hanem visszavitte Alexandriába, ahol az persze teljesen más történettel állt elő a polgármesternek, mint ahogy Glenn elmesélte az esetet Ricknek. Deannát azért nem ejtették éppen a feje lágyára, és amíg semmi biztosat nem tud, addig nem engedi ki a városon kívülre a srácokat, és vizsgálatot kíván folytatni az ügyben, mindenközben persze gyászolja fiát.

Eközben Sasha kezdi elveszteni a józan eszét, és szinte terminátor módjára, a saját életének kockáztatásával írtja a járkálókat. Michonne és Rosita úgy döntenek, megkeresik a lányt, hátha a segítségére lehetnek. Rick is sokat kockáztat, mikor Carol hathatós unszolására megpróbál beleavatkozni Jessie családi életébe, vagyis megpróbálja megállítani a családon belüli erőszakot. Közben Daryl és Aaron új emberek után kutatva valami elképesztően durva dologra bukkannak.

walkingdead.s05.e15.1

Nos, igen, ezért is imádom én ezt a sorozatot, mert olyan kemény témákba is hajlandó belemenni, mint a családon belüli erőszak, amitől mindenki ódzkodik. Ebben az esetben Deanna játssza a belenyugvó felettes szervet, míg Rick az, aki a szívén viseli az emberek sorsát, és nem hajlandó félrenézni. Az alkotók pedig, nagyon ügyesen, nem ábrázolták a fennálló helyzetet, „csak” Carol szájába adták a történteket, ezáltal még inkább megnyomva a szavak súlyát, hiszen egy korábban szintén bántalmazott nő vette észre a jeleket. Rick reakciója azonban pont olyan kaotikus, mint a szereplő lelkiállapota, ez pedig egy különösen érdekes konfliktushoz vezet.

walkingdead.s05.e15.3

Sokszor panaszkodtam, hogy nem foglalkoztak sem Maggie, sem Sasha lelkivilágával, mikor ők most vesztették el szeretteiket. Azonban ez most megtörtént, hiszen Sasha elméjébe olyan mélyen mentünk bele, hogy nem hittem volna, lesz belőle kiút. Most halt meg a szerelme, és nem sokkal utána a testvére is, és hiába beszélgettek Maggie-vel az új kezdetről, valójában még nem ért el ahhoz a ponthoz. Közös jelenete Michonne-nal és Rositával azonban reményre ad okot – plusz látványnak sem utolsó.

A rengeteg zseniális elem mellett nekem mégis inkább Carl és Enid beszélgetése volt a csúcspont. A fiatalok ugyan nem mentek bele mélyebb témákba, ám mégis vibrált köztük a levegő, és ezt a kimondott kevés szó súlyos igazságtartalma idézte elő. És itt a tökéletes példa arra, hogy attól, ahogy valaki tini, nem feltétlenül kell ostobának beállítani.

walkingdead.s05.e15.2

Igen, most nagyon elégedett vagyok a Walking Deaddel, minden pillanatát élveztem, és alig vettem észre, hogy peregnek a percek. Nem is értem, miért kellett több epizódot is sületlenségekre pazarolni, mikor a sorozat alkotói ilyet is tudnak.

És hé, nekem miért nem szólt senki, hogy ez az utolsó előtti epizód? Nem lehet vége a jövő héten, mit fogok akkor én csinálni?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .