Mindig is imádtam a bizarr elnevezésű részeket az eddig vitt sorozatokban is, de itt az IZombieban ez új távlatokba emelkedett, a második rész címének okán, ami a Brother, Can you spare a Brain? nevet viseli, és a történetétől is a plafonon forogtam. Tálcákat elő, itt jön az újabb adag agyvacsora.

 IZombie S01E021

Eheti kalandunkban egy eléggé ismert művész Javier megölésének lehetünk tanúi, ahol Clive ismét meg tudja mutatni, hogy minden zsaru egy könyvből tanult: egyből a gyászoló özvegyet tekinti gyanúsítottnak. De persze ott van még Liv szava is, akinek azonban most szembe kell néznie a szintén zombi Blaine-el (David Anders), akinek nem kevés vaj van a füle mögött a zombi ügy kapcsán. De hapsikánk minden tenyérbe mászósága ellenére Liv segít megoldani az ügyet, ami kivételesen tényleg holt egyszerű volt, és egy kicsit tovább siránkozik szerelme után.

 IZombie S01E022

A második rész végképp meggyőzött arról, hogy nem csak a rendező és a forgatókönyv író dilisek, hanem az egész stáb – pozitív értelemben. Liv még most is kissé tesze-tosza az emberekkel (pl: Clive) szemben, és még most is érződik belőle az „élet” utáni sóvárgás, de egész jól elfogadta új lényét. Vele szemben ott van Blaine, akinek már csak a homlokára nincs tetoválva, hogy „én vagyok a rosszfiú, aki miatt mindez megtörtént veled”, totálisan élvezi a zombilétet, annak minden előnyével – mert, hogy a látszólagos hátrányok őt nem zavarják. És, bár én alapvetően rühellem a hozzá hasonló, kis tenyérbekúszó szereplőket, de Blainél ez valahogy nem zavar, sőt, nagyon is jó nézni azokat a jeleneteket, amikor ő van a színen.

 IZombie S01E023

Mint az előző részben is, az ügy itt is eléggé mellékes, de a felgöngyölítése valamivel egyszerűbb volt, mint a múlt heti részben, és még Clive is képes volt bebizonyítani nekünk, hogy ő nem egy kartonrendőr fűrészporral a fejében, bár a zombitémát még mindig nem vágja, de jól is van ez így. Dokink is hozza a szokásos „kissé bogaras, de azért jót akar” formáját, ahogy a mellékszereplők is a maguk kis semmilyenségét – mert ugye nem rajtuk van a hangsúly.

 IZombie S01E024

A Brother, Can you spare a Brain? a maga nemében egy remek második rész. A hangulat végig adja magát, kezdve a gyilkossági ügyön, egészen Liv és Blaine beszélgetésével bezárólag, és már itt lehet érezni, hogy ez még nagyon csak a jéghegy csúcsa, amit eddig láttunk.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “IZombie S01E02 – Brother, Can You Spare a Brain?”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .