A márciusi találkozó a robotok jegyében telt, és mint mindig, ha ilyen téma merül fel, madarat, vagyis ez esetben multikoptert lehet velem fogatni!

SzaniFoto_5303

Az első előadást Bálint Diána, a Csillagok Háborúja Jelmezes Klub oszlopos tagja tartotta, aki a klubnál készült robotokról mesélt. A kezdeti nehézségek és az ötletek armadájával viaskodó alkotók olykor meglepő alapanyagokhoz fordultak: például hiszitek vagy sem, az egyik droid teljes egészében fából készült. Ugyanakkor láthattunk pár kivételt is, hiszen E.T. vagy Iron Man nem tartoznak szorosan a Star Wars univerzumához, de érdekességben nem maradnak le mögöttük.

Tücsi előadása keretében pedig betekintést nyerhettünk a drónok lehetséges jövőbeni felhasználásaiba, amely legalább annyira kihathat majd a mindennapi életre, mint a mobiltelefon. De vajon a társadalom hogyan viszonyul ezekhez az egyelőre még csak játékszernek tartott eszközhöz – hiszen ki ne akarna egy olyan pizza kiszállítást, amit nem akadályozna a forgalom? A cégek már látják benne a perspektívát, és egyúttal a veszélyt is, de vajon a jogalkotók miképpen viszonyulnak ehhez? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és megannyi lehetőséget kaptunk, amik jobbá vagy éppen rosszabbá teheti ezeknek a repülő masináknak a megítélését.

SzaniFoto_5313

A harmadik előadás során pedig betekintést kaphattunk a drónok mai, mindennapos felhasználási lehetőségébe. Pataki András és Zih Dávid beszámolója megmutatta, hogy máris nagy hatást gyakorolt ez a kis szerkezet az emberiségre, csak még nem kapott akkor hype-ot. A lehetőségek száma pedig végtelen: koncertek, mezőgazdaság, életmentés. Egyúttal a srácok elhozták Emmát, akinek spéci kamerája és hihetetlen formája lenyűgözött minden résztvevőt. Vagyis addig, míg a család legkisebb tagjával fel nem szálltak.

A kerekasztal megbeszélés során a drónok és a robotika mellett előkerült a mesterséges intelligencia kérdése, és persze egyből beugrott mindenkinek a Skynet. De vajon egy drón mitől más egy modellrepülőhöz képest, és vajon a felhasználása meddig terjedhet ki? A beszélgetés különösen izgalmasra sikeredett, hiszen a résztvevők már előadásaik alatt felvázoltak olyan kérdéseket, amik minden embert érinthetnek, így a laikusoknak is adtak betekintési lehetőséget.

SzaniFoto_5253

Bár a rendezvény részvételi száma most visszább esett, de mivel a téma igen specifikus, ezért ezen nem is lehet csodálkozni. Azonban egy újabb cosplay klubbal bővült a kiállítók széles választéka: Hungarian Doctor Who Cosplay Group emelte ezúttal a program fényét. És említettem már, hogy a Cosplayers of Ice and Fire igazi kuriózummal készült? Joffrey-t lehetett megdobálni néhány élesebb nyíllal, és bizony komoly sor alakult ki, hogy mindenki megdobálhassa kicsit ezt a gyűlölt királyt.

Április hónap harmadik péntekén, az az 17-én találkozunk ismét!

A fotókért köszönet Szaniszló Istvánnak.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “TimePass Meetup – Március”

  1. Visszajelzés: TimePass Meetup Április | Cosplay.hu

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .