Az Odaátra nagy általánosságban jellemző, hogy szereti másképp bemutatni, vagy akár egy az egyben megdönteni a természetfeletti lényeket övező mítoszokat. Az egyik legkomolyabb lecke, amit a szériából megtanulhattunk az, hogy a bibliai ideállal szemben a legtöbb angyal bizony csal, hazudik, önző, durva ja, és mellesleg egyáltalán nem Isten igéjét hirdeti. Ennek ellenére mégis akadtak olyan szárnyas lények, akiket könnyen a szívünkbe tudtunk zárni – közülük most ötöt fogok bemutatni.

5. Samandriel

top5spnangyal_5

Ki ne emlékezne a fiatal, gyorsétteremben dolgozó srác testébe bújt Samandrielre (Tyler Johnston)? Ő tipikusan az az angyali angyal: kötelességtudó, becsületes, alázatos, nagylelkű, kedves és szorgalmas, ráadásul legtöbb fajtársával ellentétben nem lenézi, hanem csodálja az embereket. Samandriel feladata volt megakadályozni, hogy az isteni kőtábla démoni kezekbe kerüljön, ám küldetése elbukott, és még fogságba is került. Akinek nem szakadt meg a szíve azért, amit Crowley (Mark Sheppard) tett vele, az vagy hazudik, vagy egyáltalán nincs is szíve.

4. Hannah

top5spnangyal_4

Ugyan a rajongótábor elég megoszló véleménnyel rendelkezik a karakterről, én úgy érzem, hogy Hannah-nak (Erica Carroll) igenis helye van a listán. Tudom, kissé szolgalelkű, gyengécske jellemmel rendelkezik, eleinte talán még nem is szimpatikus, de tény, hogy rövid idő alatt abszolút pozitív szereplővé válik. Miután Castiellel (Misha Collins) többször hosszasan elbeszélget a földi élet szépségeiről, Hannah is meglátja a csodát az emberiségben és az emberek által alkotott világban, és szerintem ez a felfedezés a sorozat egyik legcsodálatosabb momentuma. Samandrielével ellentétben az ő sorsa még kérdéses, ám elképzelhető, hogy viszontláthatjuk.

3. Baltazár

top5spnangyal_3

Íme, a Mennyország egyik leglazább angyala! Baltazár (Sebastian Roché) képes volt visszamenni az időben, hogy megakadályozza a Titanic elsüllyedését, mindezt azért, mert utálja az imént említett katasztrófáról készült filmet és annak főcímdalát. Cseppet sem érdekli, hogy az idővel való babrálás milyen következményekkel jár, vagy éppen az, hogy egy adott szituációban kinek van szüksége a Mennyország legféltettebb és legveszélyesebb fegyvereire, ő elkobozza őket. Miért? Mert megteheti. Ugyanakkor azért a oldalon áll, mert kissé vonakodva, de számtalanszor segít a srácoknak és Cassnek a maga módján. Ja, mellesleg hihetetlen dumái vannak. Kell ennél több? Nem hiszem.

2. Gábriel

top5spnangyal_2

Baltazár lazaságát csak a legtöbbet emlegetett arkangyal, Gábriel (Richard Speight Jr.) tudja überelni, aki egészen az apokalipszis kitöréséig Trükkösként járkált a Földön és random emberek orra alá tört borsot. Természetesen a Winchesterek sem menekültek meg a tréfáitól: egyszer egy időhurokba dobta őket, ahol több, mint száz keddet kellett újraélniük, aztán pedig egy olyan alternatív univerzumba, ahol a srácoknak különböző tévéshow-kban kellett helytállniuk. A saját rendezésű pornófilmjeiről, valamint az édességmániájáról már nem is beszélve ezek alapján ti el tudjátok képzelni, milyen lehetett, amikor közölte Máriával, hogy a nő a Messiással várandós?

1. Castiel

top5spnangyal_1

Gondolom, nem meglepő, ki állhatott képzeletbeli dobogóm legfelső fokára. Castiel messze nem tökéletes, főleg hogy bolygóméretű bakikat vétett, ráadásul nem is egyszer, de mégis imádjuk. Imádjuk, mert tudjuk, hogy minden cselekedete legyen az bármekkora ökörség azért ment végbe, mert azt hitte, hogy az a helyes. Pontosan azért ennyire szerethető ez a karakter, mert annyira tökéletlen, ám a szíve kivétel nélkül mindig a jó felé húz. Külön említést érdemel hűsége és elkötelezettsége Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) iránt, valamint az a hihetetlen jellemfejlődés, amin az elmúlt pár évad alatt keresztülment és még mindig csiszolódik!

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .