Négy hete megy már ez a sorozat, és eddig mindig tudtak nekem valami újat mutatni: agyevő, intelligens zombikat, zombi dealert, sőt még szociopata zombit is, de ez a legutóbbi rész, ami a Liv and let Clive névre hallgat még ezeken is túltett – kung fu zombik a láthatáron!

 IZombie S0E041

Na jó, poént félretéve, ez a kung fu dolog annyiból áll, hogy Liv megeszi egy ázsiai banda tagjának az agyát, és emiatt tesz szert erre a képességre, de persze epizódunk cselekménye most sem ennyiből áll. Miközben Liv próbálja szó szerint megemészteni azt, hogy élete szerelmének új barátnője van, közben az elfogyasztott agy, és a benne lévő emlékek miatt kezdi azt hinni, hogy Clive nem teljesen az a mintazsaru, akinek mutatja magát. Közben újabb zombi esetek ütik fel a fejüket, olyan emberek kezdenek élőholttá válni, akik gazdagok, és még inkább eléggé korruptok – kettőt lehet tippelni, hogy ki áll e mögött.

 IZombie S0E042

A Liv and let Clive-ban most nem is igazán az ügyön van hangsúly, amin dolgoznak, hanem Liz kapcsolatán a közvetlen környezetével: ugye az előző részben  már megmutatta áldozatkésségét Dr. Ravi felé, Marcy-val való rövid haverkodása csúfosan ért véget, Majort meg hagyjuk. Őszintén, én nem értem a férfi logikát: ha látja, hogy ott van, és még él élete szerelme (többé-kevésbé), mi a búbánatos madárcsicsergős fenéért áll le egy új csajjal? Ezt valószínűleg sosem fogom megtudni.

 IZombie S0E044

Mind az előző epizód, mind ez a rész megmutatta nekünk, hogy milyen erős hatással vannak Livre az elfogyasztott memóriatárolók: nem csak emlékeket vesz át, hanem érzéseket, képességeket, amik bár nem maradnak meg a végtelenségig, de akkor és abban a helyzetben nagy hasznát veszi kedvenc boncnok zombink. Azonban szegénynek újra és újra szembesülnie kell új életének hátulütőjével: lassan, de biztosan kezdi elveszteni azokat, akik egykor fontosak voltak a számára. Szóval, hiába volt ez a rész is viszonylag poénokkal teli, itt is a komolyság mérce volt a súlyosabb – ami nem gond, de figyelni kell rá, hogy ne essen át a sorozat a ló túloldalára.

 IZombie S0E045

Mindent felboncolva és kielemezve a Liv and let Clive egy jó rész, poénokkal, némi érthetetlenséggel a részemről, és Blaine – aki valamiért a kedvenc szemétláda antagonistámmá nőtte ki magát – ismét megmutatta nekünk, hogy van értékesebb a pénznél: a kaja. Na meg persze a kung fu zombik!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .