Már sokféle parodisztikus utóiratát olvastam már Romero klasszikusának, a Night of the Living Dead-nek, és bár ötödik részünk címe annyira nem falatrengetően nevetséges, de azért megteszi egy jobban elsütött poénnak. Zombik és zombinák, következzék hát, az IZombie ötödik része, avagy a Flight of the Living Dead.

 IZombie S01E054

A korábbi részekben érzett kissé komoly és komor hangvétel most sem hagy sokkal alább: egy megölt nő, Holly (Tasya Teles), annak emlékei, és az izgalom keresése miatt (mert, hogy Liv ezt veszi át tőle) miatt egy élsportoló snowboardozó kerül a gyanúsítottak tálcájára, akinek kötelezően van egy titka. Továbbá, egy másik érdekes ügy is felüti a fejét, majd Major is elődugja a képét azzal az indokkal, hogy felkeresse Clive-ot egy fiatal srác eltűnése érdekében.

 IZombie S01E052

Itt aztán van pörgés kérem szépen! Túl sok az egyszerre áradó információ egy Con után megfáradt agy számára, így kérlek nézzétek el nekem, ha valamit esetleg kihagyok – a nagyon erős spoilereket leszámítva. Nos, (mint úgy általában) most is úgy kezdünk, hogy milyen fontos, vagy földet rengető az ügy, aztán elsütnek pár képi, esetleg szavas poént, utána térnek is át a szereplők lelki bajaira. Mert bizony nem csak Livnek vannak gondjai: Dr. Ravi remekül el van, de azért érződik rajta azon felelősségnek a nyomása, hogy titkolnia kell Liv valódi mivoltát a társadalom elől, és egyben védenie is kell a nőt. Clive is a legutóbbi rész óta némileg felkeltette az érdeklődésem – kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle úgy igazán az alkotók.

 IZombie S01E051

De még mindig messze a legérdekesebb szereplő ugye Liv: ha még nem volt időm dicsérni az alkotók azon húzását, hogy Liv az elfogyasztott agyak miatt megszerez bizonyos képességeket, akkor most itt megteszem. Eddig voltak nagyon hasznos (kung fu, nyelvismeret) és kevésbé „hasznos” (galambfóbia, lopási kényszer) dolgok, de ezek mind egyediek és emberiek, ami miatt Liv újra egy kicsit újra „élőnek” érezheti magát.

 IZombie S01E053

A Flight of the Living Dead – egyre jobban tetszik ez a cím – remek kis átkötő utáni, valamint előkészítő epizód. És van is mit előkészítenie, ugyanis lassan félúton vagyunk az évad vége felé, és a dolgok még csak most kezdenek igazán látszani.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “IZombie S01E05 – Flight of the Living Dead”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .