Így utólag visszanézve, bizony mind néztünk sablonos és kissé ócska sorozatokat, amiket ma már vagy letagadnánk, vagy ifjonti hévként tudjuk be a dolgot. Ám van egy olyan sanda gyanúm, hogy azért mind örömmel emlékszünk vissza ezen szériákra, amik kicsit gagyik, kicsit viccesek, mégis életünk egy korszakát testesítik meg. Az Acapulco akciócsoport a maga két évadával is pontosan ilyen. Hölgyeim és uraim, strandszezonra fel!

acapulco.s01.2

Hunter Coddington (Catherine Oxenberg) a volt brit titkosszolgálati ügynök, és Mike Savage (Brendan Kelly) korábbi CIA ügynök alakítanak egy csapatot a mexikói Puerto Vallartában, az üdülőparadicsomban, és tevékenységüket fürdőruhadivat cégnek álcázzák. Feladatuk, hogy a legmodernebb technológia segítségével kiszúrják a terroristákat, nemzetközi bűnözőket, hogy megvédjék a jót és elkapják a rosszakat. Válogatott csapatuk a világ legjobban képzett embereiből áll, akik nem félnek sem a repkedő golyóktól, sem a beépüléstől, és bármire hajlandóak, hogy elkapják a rosszfiúkat. Tevékenységüket az amerikai kormány támogatja, de titkos mivoltukból kifolyólag csak egymásra számíthatnak, így válik az igen különböző emberekből egy igazi nagycsalád.

acapulco.s01.1

Tipikus kilencvenes évekbeli történetvezetés, ahol összehoznak egy válogatott és képzett emberekből álló csapatot, akik nem mellesleg bomba jól néznek ki, és ráengedik őket a bűnözőkre. Unalomig ismert receptje volt ez az adott kornak és a tévés csatornáknak, de nem lett volna ennyi hasonló széria, ha nem lett volna rá kereslet – ahogy Lundgren vagy Stallone filmjeire sem. Igen, itt a jók minden golyója talál, míg a rosszak egy egész tárat kilőhetnek, de nem sérül meg senki. A történetvezetés sokszor döccen egyet, és általános technika a logikátlanság, avagy azért történik valami, mert az írók úgy gondolták.

acapulco.s01.3

A sorozat azért tartalmazott pozitívumokat is, ugyanis a szokásos ömlengős romantikus elemeket kivették, és helyettük egy igen okos és pikáns flörtölést kaptunk a két vezetőtől. Állítom, hogy Hunter és Mike megjegyzéseit illene kijegyzetelni és olykor használni is. Kettejük között maximálisan működött a kémia, és bizony tökéletesen elhittem azt is, hogy annyira jól képzett és fegyelmezett emberek, hogy nem engednek utat az érzéseiknek, mivel az befolyásolhatná munkájukat. A másik hasonló páros Cat (Alison Armitage) és Tommy (Michael Worth) – amúgy ők voltak a kedvenceim –, akik azonban már nem kaptak annyi teret a sorozatban, mint az előbb említettek.

A sorozat a második évadra már jócskán átalakult, és néhány szereplő kivételével mindenki eltűnt, ám ezt igen ügyesen oldották meg a készítők, így a több évnyi kihagyás feltűnően jó logikai csavarral lett feloldva. De a régi, jól bevált recept maradt – és a két kedvenc szereplőm is.

acapulco.s01.4

Az Acapulco akciócsoport egy nem túl merész sorozat, tipikus kilencvenes évekbeli csacskaságokkal, de attól még egy kedves és szerethető darab – az meg már tényleg nem a készítők hibája, hogy az akkori fejlettségi szintet már jócskán túlszárnyalta mai korunk szelleme. A széria erős nosztalgiafaktorral rendelkezik, és szerintem mindannyian el tudjuk dúdolni a nyitódalt. És különben is, egy sorozattal, ahol dögös csajok, jó pasik, meg akció van, ráadásul a tenger mellet, nem lehet mellé lőni.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .