A márciusi rendezvényen kicsit megcsappant az eseményt látogatók száma, de mivel egy elég speciális tematika szerint alakult az az előadás sorozat, ezért érthető, miért csak a hardcore robotika és drón fanok tették tiszteletüket a rendezvényen. Ám az áprilisi klubnapon, ahol a téma sokkal szerteágazóbb, már ismételten a megszokott sokaság zengte be a Művelődési Központot.

SzaniFoto_8243

Ezúttal viszont az előadók segítséget kaphattak az új konferálótól, vagyis Seregi Raymondtól, aki igen feldobta az első előadást, amelynek prezentálóját, Zöld Attila régről ismerte, így komoly és érdekes kérdéseket tudott feltenni a fémmegmunkálásról, a kardkészítésről, annak veszélyeiről és a vicces apróságokról, amik ilyenkor történhetnek. És nemcsak előadták Gondor és Mordor becses fegyvereinek elkészítését, hanem képekkel és néhány valódi darabbal is illusztrálták a közönség számára.

Második előadó Antal József író, aki a sci-fi és a krimi szerelemgyerekébe, a scri-mibe vezette be a nagyérdeműt. Elsőnek természetesen a tudományos fantasztikum tulajdonságait járta körbe, majd ezt megtoldotta a krimik és kicsit a thrillerek „játékszabályaival”, és így nagyon érhetően bemutatta a scri-mi műfaját, ami úgy épít mindkét alapjára, mint talán egyik műfaj sem.

SzaniFoto_8270

Az est záró előadója On Sai írónő volt, aki immáron négy kötet boldog írója, és ezúttal a YA-irodalom, vagyis a Young Adult irodalmi műfaját járta körbe. természetesen itt is a kályhától kezdtük, és szóba került J.K. Rowling Harry Potter-univerzuma, és az a generáció, akik ennek köszönhetően szerelmesedtek bele az olvasásba, és ezzel az igényük is megnőtt a komolyabb és fantáziadúsabb tartalmakra. A YA-irodalom következő úttörő darabja az Alkonyat-kötetek, amikbe ugyan sok ponton bele lehet kötni, de hatását a könyvkiadásra és fogyasztásra nem lehet elvitatni. A legújabb pedig Az éhezők viadala-trilógia, ami már önmagában is egy újabb mérföldkő, ráadásul egy szintén fantasztikusan és egyedien megírt darab. A Young Adult úgy alakította át a könyvkiadás piacát, hogy egy újabb rést vágott rajta, és nemhogy kiszorított volna egyéb köteteket, hanem újakat vonzott be.

SzaniFoto_8224

Ezúttal nem csak az előadásokért volt érdemes ellátogatni, hiszen a kirakodásban ezúttal ki lehetett próbálni a Csillagkapu Cosplay Klub vadonatúj társasjátékát, amivel én magam is játszottam, és bizony rendesen elkapott a nosztalgia, hogy végignézzem ismételten a sorozatot, a kiegészítőivel együtt. A Hungarian Doctor Who Cosplay Group pedig kézzel készült keresztszemes ajándékokkal lepte meg a kérdőívüket helyesen kitöltőket.

Májusban ismét találkozunk a soron következő TimePas Meetup klubnapon.

A fotókért köszönet Szaniszló Istvánnak!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .