A hetes szám valamiért imádott velem kiszúrni a korábbi sorozatokban (Z Nation, The Strain), és már előre féltem is, hogy az IZombie is hasonlóképpen fog járni, mint a fentebb említettek, ám a vártakkal ellentétben kellemesen, minden komolyabb hajtépéstől mentesen telt el a Maternity Liv végignézése, sőt meglehetősen sok tanulsággal is zárhattuk ezt a részt.

Izombie Se01E072

Nos, eheti agycsatánkban Liv megeszi az állapotosan elhunyt Emily agyát, amitől teljesen megszállják őt az anyai érzések. Gyanúsított szokásosan a pasi, de a nem igazán kedves szülők is eléggé gyanúsak lehetnének, ha Clive kedves (kicsit sem pozitív) főnöke megtagadná a több rendőri segítséget. Minden kalamajka ellenére Liv és Lowell szerelme virágzik, de mint mindig, most is több fronton gyűlnek a felhők – és itt most kivételesen a Liv és az anyja közti bajos kapcsolatnak köszönhetjük a legnagyobb zavart az éterben.

Izombie Se01E074

Hát ez a rész nekem sok humort nem hozott (vagy csak nekem nem estek le itt-ott), de nagyon érdekes volt látni Liv-t, ahogyan elöntik a halott nőből származó érzések – ami helyenként kissé komikus volt –, de ebben ott van az a szomorú tény is, hogy Livben ettől csak még jobban tudatosul az, hogy ő már csak volt ember, és sosem élhet át olyan dolgokat, mint az anyaság.  De persze ott van mellette a zenész lovag Lowell, aki ismét bebizonyítja nekünk, hogy milyen cuki pasi – csak ne legyen belőle rosszfiú. Kettejük szerelme tényleg megért egy szerződést az ördöggel: a zombilét miatt a magányra lettek ítélve az emberei kapcsolatok szempontjából, de egymásnak tökéletesek.

Izombie Se01E071

Clive is a múltkori kis afférok után újra kezd szimpatikusabb színben tündökölni, de már kezdek félni attól, hogy esetleg túlzottan megkedvelem, mert tudjuk mi szokott akkor történni, ha egy karaktert túlzottan is a szívünkbe zárunk. Blaine és kis cinkostársnője pedig kicsit sem tétlenkedik a zombisítással kapcsolatban, most még, ha ez lehetséges nagyobbra csavarták a gyorsaság mércét – amit meg is lehet érteni, hiszen felénél van a sorozat.

Izombie Se01E073

A Maternity Liv nem igazán humoros epizód, itt főképp a drámai hang volt megütve, de még ez is enyhébb tálalásban, inkább csak meleg, mély, őszinte érzésekkel telített jelenetekben. Aki eddig is hűen követte a sorozatot, annak szintén kicsit furcsán hathat, de minden másodperce megéri.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .