spn_s10e21_pic1

Az előző kritikám végén azt mondtam, jól jön, hogy kaptunk egy fillert, mert szükségünk van egy kis nyugira a nagy történések előtt. Nos, a Dark Dynasty egy rendkívül eseménydús epizód, aminek láttán csak megerősíteni tudom a korábbi állításomat. Bizony kezdünk egyre nagyobb fokozatra váltani, mert közeleg az a fránya finálé, de ez nem is baj.

spn_s10e21_pic2

Sam (Jared Padalecki) korábban Rowena (Ruth Connell) segítségét kérte a Pecsét-üggyel kapcsolatban, és közösen találtak is valamit, amit használhatnának, csakhogy erősen kódolva van, így még Rowena, a világ egyik legerősebb boszorkánya is nehezen boldogul vele. Sam Charlie (Felicia Day) segítségét kéri, akinek remek kódfejtő programjaival könnyebben tudnának haladni. A két nő azonban nem hajlandó együtt dolgozni, leginkább Charlie nem, akit Rowena még bilincsbe verve is folyamatosan próbál manipulálni. A fiatalabbik Winchester így odahívja Castielt (Misha Collins) a rejtekhelyre, ahol az egész művelet zajlik, hogy tegyen rendet a két vörös között, ám ő sem boldogul velük. Eközben a srácokra rászáll a Styne família többi tagja, és követelik, hogy adják át a Kárhozottak Könyvét, amit Sam elvileg elégetett. A fura és sötét családról kiderül, mit is csinálnak valójában már évszázadok óta, Dean (Jensen Ackles) pedig rájön Sam tervére.

spn_s10e21_pic3

A cselekmény ismét több szálon fut, amit most csak nagyjából kilencvenöt százalékban sikerült összeegyeztetni. A bunker és a rejtekhelyhez kapcsolódó részek nagyon szépen ki lettek dolgozva, a Styne-oké is, ám mégis volt valami, ami nagyon zavart. Crowley (Mark Sheppard) szintén benne volt az eheti részben, de bármennyire is szeretem a karaktert, nem sokat tett hozzá a sztorihoz, az ő két jelenete inkább csak szétzilálta a tempót – a másik meg, hogy két szcénáért aztán tényleg felesleges volt szerepeltetni. Ami viszont nagyon tetszett az a Styne család háttérsztorija. Legyen annyi elég, hogy amikor kiderült, kik is ők valójában, én egy pillanatra elfelejtettem levegőt venni. Remek húzás volt ez az alkotók részéről!

spn_s10e21_pic4

Ebben az epizódban érezhetjük legjobban, milyen nehéz dolga van Samnek, aki a könyv felbukkanása óta folyamatosan két hatalmas feladatot próbál egyszerre végezni: folytatja a vadászást Deannel, miközben természetesen figyelnie kell arra is, hogy bátyja állapota nem romlik-e, valamint Rowenát is szemmel kell tartania, mert a boszorkány hiába van leláncolva, van olyan furfangos, hogy még így is elmeneküljön. Egy ilyen „kettős életet” szinte lehetetlen fenntartani hibázás nélkül, és ez meg is történik ebben a részben: Dean megtudja, mire készül öccse, és egyáltalán nem boldog a hír hallatán. Az viszont várható, hogy miután lenyugszik, Dean partner lesz a dologban, mert, mint már korábban is említettem, közösen szinte legyőzhetetlenek.

spn_s10e21_pic5

Azt, hiszem a Dark Dynasty elindított minket a sötét úton, és most már nem lehet visszafordulni. Amíg azonban a srácok összetartanak, és nem széthúznak, addig boldogan követem őket a Purgatóriumba is.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Supernatural S10E21 – Dark Dynasty”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .