Hosszú idő telt el azóta, hogy megírtam ehhez a sorozathoz a pilotmustrát. Mostanra eljött az ideje az epizódértékelőnek is – ugyanis a sorozat jócskán megérdemel egy posztot tőlem. Bunyó, izmos srácok, érzelmeket felkavaró sztori. Mi kell még?

kingdome1Alvey Kulina (Frank Grillo) és Lisa Price (Kiele Sanchez) boldogan – bár nem problémamentesen – vezetgetik az MMA edzőtermüket Kaliforniában. Alvey fia, Nate (Nick Jonas) ráadásul legalább olyan ígéretesnek tűnik a sportágban, mint apja, aki korábban bajnok volt – akár egy szép tündérmese. Ebbe a szép felállásba rondít bele néhány kötekedő alak, akik Alvey hibájáért az ifjabb Kulinán állnak bosszút, ezzel majdnem derékba törve a fiú szépen felfelé ívelő karrierjét, és mindennek tetejébe még feltűnik Lisa exe is, Ryan Wheeler (Matt Lauria). Ebből már sejthető, hogy a tíz epizódból álló évad véletlenül sem drámamentes, és természetesen nem is bunyómentes.

kingdome2A szereplőnek fránya szokása olyan tempóval sokasodni, hogy a néző kapkodja a fejét egy darabig. Viszont meglepően jól használják fel őket, és a szálakat nem csak összekuszálják köztük, de ki is bontják. Ez egy nagy erőssége a szériának, mivel ezzel könnyen odaragasztja a nézőt a monitor elé. A másik nagy erőssége, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen nemű a néző, mert mindkettő találni fog benne bőven látnivalót. A harcok így laikus szemmel hitelesek, a srácok jól néznek ki, a meccsek hangulata pedig könnyen magával ragad. Az edzések kemények, és persze nem érzelemmentesek – hiszen a legtöbb esemény színhelye a Navy Street terem.

kingdome3Amit kicsit fájlaltam, hogy Nate karaktere annyira nem lett kibontakoztatva, mint szerettem volna. Persze az utolsó rész erőteljes második évadot ígér az ő kis titkával kiemelt helyen, de ez nem változtat a tényen, hogy én most is kíváncsi lettem volna rá. Persze nem könnyű, ha az ember bátyja Jay Kulina. Mellette meglehetősen nehéz érvényesülni – mondom ezt annak ellenére, hogy nagyon imádom őt. Én azért többet vártam volna belőle, ráadásul így most nem tudom eldönteni, hogy Nick Jonas tehetségtelen, vagy csak nem adtak neki elég teret, hogy kibontakozzon – de azért a tekintélyes mennyiségű izomnövesztésért jár neki egy hátbaveregetés.

kingdome4A szereplők többsége könnyen az ember szívéhez nő, akiket ellenszenvessé akarnak tenni, azok rendszerint nem kerülnek főszerepbe. Még nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz, eddig még semerre nem billentette a mérleget, habár néha még az én arcomra is került egy-egy fintor, mert nagyon szeretik a készítők a beteg, kissé perverz mellékszereplőket.

A finálé pedig nagyon ütős lett. Sok mindent beígért, amit reményeim szerint be is fog tartani a későbbiekben, és bár végignéztem a sorozatot, le tudott még esni az állam. Persze nem lehet azt mondani, hogy minden egyes mozdulat váratlan, de azért rendszerint sikerül meglepetést okozni. Szóval a befejező rész elérte a célját, mivel izgalmas volt, meglepő, és adott egy rakás kérdést nekünk, amin rágódhatunk, amíg nem érkezik meg a következő évad.

Én megszerettem, úgyhogy kíváncsian várom, mi lesz a bunyós srácokkal, na meg persze Lisával. Aki szereti a műfajt, az bátran vágjon bele, mert tutira nem fogtok felkelni a képernyő elől.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .