A múlt heti erős, bár kissé vámpíros indítás után a Penny Dreadful boszorkányosabbra veszi a hangot és Dorian Gray is visszatér. Mi kell még?

penny dreadful 4

Sir Malcolm kis csapata végül úgy dönt, belekezd az elkeseredett küzdelembe, hogy megvédjék Vanessát a gonosz erőktől. Egyetlen nyomuk van, amin elindulhatnak: az ördög nyelve, vagyis a verbis diablo. A boszorkányok ezen szóltak Vanessához, és a nő démona szintén ezen a nyelven válaszolt. A nyelvészeti jellegű kutatás miatt újból Ferdinand Lyle segítségét kérik (őt az első évadból ismerhetjük), és sikerül is megszerezni a fennmaradt egyetlen nyelvi emléket, ám a megfejtés lehet, hogy nehezebb lesz, mint azt gondolták.

Lyle visszatérése mindenképp jó hír, comic relief karakternek azért nem mondanám, de tény, hogy feloldja kicsit a sötét hangulatot, és az állandó flört Ethannal egyszerűen zseniális. A British Múzeum is érdekes új helyszín volt, ki tudja, mi minden kerülhet még elő azokból az elfelejtett ládákból. Talán lassan Ethan múltjáról és a farkasokról is megtudunk valamit.

penny dreadful 1

A reflektorfény azonban egyértelműen a boszorkányoké és ez nem is baj. Az évadnyitóban eléggé hasonlítottak a vámpírokra, most viszont kimutatták a foguk fehérjét. Valóban egészen másfajta fenyegetést jelenetnek – a korábbi szemtől szembeni támadás után most alattomosabb, boszorkányosabb taktikákhoz folyamodnak. Evelyn elkezdi behálózni Sir Malcolmot, Hekaté pedig, hát, gyilkol – hogy milyen okból, az maradjon meglepetés, de annyit mondhatok: brrr! Újabb old school horror elem lép be a képbe és természetesen tökéletesen hátborzongató.

Timothy Dalton as Sir Malcolm and Helen McCrory as Evelyn Poole in Penny Dreadful (season 2, episode 2). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_202_2984Mindeközben Victor háza táján is forrósodik a helyzet. Brona most már Lily, nem emlékszik a korábbi életére és annak ellenére, hogy Calibannak szánták, jobban vonzódik fiatal alkotójához. Victor sem semleges iránta, mivel úgy tűnik, rájött, hogy nem csak a szörnye magányos. Caliban közben egyre jobban beilleszkedik, bár most nem láttuk dolgozni, de Vanessával összefutott. Minél jobban összefonódnak a szálak, annál jobb, de vajon mit szól majd a csapat, ha tudomást szereznek Victor „hobbijáról”?

penny dreadful 2

Végül, de nem utolsó sorban Dorian Gray is visszatért, ám egyelőre nem szerves része az eseményeknek. Még mindig Vanessa után áhítozik, de más kapcsolata most nem volt a többi szereplővel. Ehelyett megismert egy kurtizánt, Angelique-et (Jonny Beauchamp) – a karakter elég jónak tűnik, így remélem, nem csak egyéjszakás kaland lesz a dologból.

A Penny Dreadful még csak most vesz lendületet, mégsem szűkölködünk a libabőr-pozitív jelenetekben. A történet is alakul, egyszóval egyelőre nincs mire panaszkodni.

Szerző

Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .