Kevesen tudják, hogy a három nagy Riddick-mozi (Pitch Black, The Chronicles of Riddick, Riddick) mellett, még akad egy majd’ félórás gyöngyszem, ami kedvenc szökött fegyencünk kalandjáról szól. Íme, a Dark Fury, ami a maga kevés játékidejével sokkal többet kínál, mint az élőszereplős alkotások.

darkfury.1

Miután Riddick, Jack és Imam sikeresen elmenekültek a bolygóról az űrben próbálnak boldogulni, ám kicsike hajójuk egy sokkal nagyobb útjába kerül, amit egy őrült nőszemély irányít, aki betegesen vonzódik a gyilkosokhoz. És ha ez még nem lenne elég, szinte azonnal felismeri Riddicket, aki innentől fogva nemcsak az életéért küzd egy hatalmas űrhajóban, hanem azért is, hogy tőle kissé szokatlan módon megmentsen két további életet.

Azt kell mondjam, bizony az összes Riddickről szóló alkotás közül, A sötét düh a kedvencem, köszönhetően a feszes tempójának, a szép ívű karakterfejlődésnek és a lenyűgöző látványvilágnak. Az alig harmincöt perces filmbe szinte minden belekerült, ami miatt lehet szeretni a főszereplőt, és különös módon nem vált zsúfolttá a videó, hanem pont ellenkezőleg, tökéletes egyensúlyi helyzetbe került minden – vicces, hogy ezt az élőszereplős alkotások nem tudták ilyen jól megoldani.

darkfury.3

Richard B. Riddick a bolygón töltött napok után jócskán megváltozott, talán az érzés, hogy van aki számít rá átformálta őt, mégis hű maradt a karakter önmagához, így önállóan szállt szembe minden veszéllyel, ugyanakkor kellően figyelmes és okos volt, hogy vigyázzon két „társára” is – ez persze Jacknél ment a legnehezebben, hiszen a kölyök igen makacs. A Dark Fury remekül letisztázza a Pitch Blackben történteket, és valamelyest elővezeti a The Chronicles of Riddicket is. Sajnálatosan azonban nem készült több ilyen kisfilm, pedig ebben a minőségben igazán élvezetes alkotás.

A rajzolt látványvilág egyszerűen lenyűgöző, az animációk élettel telik, a színek pezsgőek és vibrálóak, igazi gyönyörködtető kompozíció ez, amit újra és újra érdemes megnézni, csak hogy kényeztessük kicsit a szemünket. Különösen az arénában történő küzdelem volt ennyire Pazar, ahol a sötétségből előbújó világító szörny és Riddick különleges látása szokatlan és új perspektívába helyezte a közelharcot.

darkfury.2

A Dark Fury persze minden Riddick rajongónak kötelező, ám ahhoz, hogy kellően megértse a motivációkat a néző, érdemes ismerni legalább az első filmet. Ám aki megnézi ezt a rövidfilmet, az garantáltan beleszeret ebbe a kaotikus világba, és a főszereplőbe.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .