A mangákban is külön élvezetesek a horror antológiák, és aki ebben méltán a legjobb, de olyannyira, hogy évtizedek óta nem volt méltó ellenfele a horrormangákban, az Ito Junji – kinek olyan műveket köszönhetünk, mint a Tomie, a Gyo vagy éppen a Museum of Terror. Most az ő egyik személyes kedvencét fogom elétek tárni, a Mimi’s Ghost Stories (avagy japánosan Mimi no Kaidan). Ebben a mangában Junji úr különféle városi legendákat gyűjtött össze, és egy védtelen lányra, Mimi-re és annak barátjára, Naotora zúdította azokat.

Mimi's Ghost Stories1

  1. The woman next door

Mindenki kíváncsi egy kicsit arra, hogy a szomszédjai milyenek is a saját lakásukon belül, de kukkolni sosem éri meg. Mimi-t túlontúl is zavarja a felette lakó srác zenehallgatási szokása, de mivel a férfi mellett lakó furcsa fekete ruhás hölgy/ek nem szólnak egy szót sem emiatt, így a lány harca a csendért sorozatosan kudarcra van ítélve. Aztán egyszer a férfi menekülőre fogja a dolgot, elköltözik, Mimi meg kiveszi az ő lakását – fogalma sincs, hogy mire vállalkozott.

Mimi's Ghost Stories5

  1. Sound of grass

Én alapvetően lusta vagyok a kora reggeli sétához, de ettől a kőkemény 11 oldalas kis fejezettől el is ment a kedvem tőle. Mimi és Naoto éppen sétálgatnak, és persze férfiunk szeretne egy kicsit többet a kézfogásnál, amikor furcsa hangokra lesznek figyelmesek a fák közül. Azt hiszik egy másik pár az, de amit találnak, azt ésszel nem lehet felfogni…

jtF7HLbxwvbAO

  1. Graveman

Sosem értettem igazán, hogy miért félnek a japánok annyira a halottaktól, hogy hamvasztják őket. Aztán megláttam Mimi reakcióját egy sírdomb láttám (mivel új lakhelyéül egy olyan helyet választott a drága lélek, aminek terasza egy temetőre néz), és megértettem. De az új hely bizarrsága még nem elég, esténként furcsa hangok hallatszódnak a temetőből, sírok mozdulnak el, és az ember szinte érzi a szellemek sóvárgó pillantását magán.

 Mimi's Ghost Stories3

  1. The Seashore

A tengerpart mindig is sok izgalommal kecsegtette az odalátogatót: hűs víz, kagylók és horgászat, valamint a sok buli. Mimi és barátai is kikapcsolódni akartak, de borzalmas véget ért kalandjuk egy pincérnő kísérteties története okán. A gyönyörű nő, kivel egy barátjuk fotózkodott mindent tudott a helyről, olyasmiről is, amit élőknek nem kellene tudniuk.

Mimi's Ghost Stories2

  1. Just the two of us

Ez is egy ismertebb városi legenda, akárcsak a The woman next door. Mimi húgára rácsimpaszkodik egy ismerős kislány, majd később Mimire is, de olyan szinten, hogy még a vécére sem mehet be egyedül a szegény ideiglenes bébicsősz. Furcsa reakcióját azzal magyarázza a kislány, hogyha egyedül van, akkor megjelenik a „korom-nő” és folyton hozzáér. Mimi hiszi is, meg nem is a dolgot – egészen eddig, amíg nem találja szembe magát ő is a nő szellemével.

Mimi's Ghost Stories4

 

  1. The Sacred circle

Ezt a történetet én személy szerint liftes verzióban hallottam először, de itt sokkal érdekesebbre sikeredett. Mimi egyik barátnője, Misa, elmesél egy érdekes dolgot egy szobáról, amit a házuk alatt találtak, és az egyik falán egy vörös jel van. Misa aggódik, mivel eddig minden rokona, aki bement a szobába, titokzatos módon eltűnt, de kiderül, hogy ő hasznát is akarja venni ennek a helyzetnek. Jó tanács lányoknak: ha egy barátnőd azt mondja, hogy van egy hely, amit tökre megakar nézni, és, azt akarja, hogy CSAK te menj vele, ne tedd!

Mimi's ghost stories7

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .