Tavasz. Mikor virágba borul minden. Mikor csicseregnek a madarak. Mikor lágy szellő fúj. És mikor minden hétvégére akad valami esemény: 2015. május tizenhatodikán került megrendezésre a tavaszi Hungarocon, ami kissé másfajta pozitívummal szolgált, mint azt hittem volna.

hungarocon.tavasz.1

A helyszín ezúttal is a Ferencvárosi Művelődési Központ lett, én pedig már kellően otthonosan mozgok arra felé, hála a TimePassnek. Előadások sora várta minden odalátogatót a nagyszínpadnál, kivetítővel, illetve a melléképületben, ahol a különféle cosplay klubok tartottak beszámolót, és érdekfeszítő teóriázgatás saját fandomuk berkein belül. Számomra a leginkább várt program a Szuperhősök vs. politika, Dr. Tóth Csaba előadásában, és a szokásos sci-fis kerekasztal beszélgetés. Illetve a szünetben a magyar Doctor Who csapat levetítette a Szellemirtók ihletésű paródia videóját, amiben egy pillanatra én is feltűntem.

A nagyteremben pedig maguk a cosplay klubok kaptak helyet, és volt minden, mi szem szájnak ingere: Csillagkapu, Doctor Who, Trónok harca, Star Trek, Star Wars – és szinte mindenki készült valamilyen interaktív játékkal. Nagy öröm volt ennyi ismerős arcot viszont látni. Azonban rajtuk kívül nem nagyon akadtak látogatók a rendezvényen, és ez sajnos rányomta a bélyegét a délutáni programokra, melyek közül több el is maradt.

hungarocon. tavasz.3

Ugyanakkor pont a csökkent látogatószámnak köszönhetően sokkal felszabadultabb volt a cosplayesek közt a hangulat, és egy olyan fotózási hullám vette kezdetét, amit Tüncörgő imádnivalóan troll megjegyzései tettek még viccesebbekké. Ezek a momentumok helyre tették benne a szombati nap mérlegét, de sajnálatos, hogy ez inkább az elszabadult társaságnak, sem mint a szervezőknek volt köszönhető. Kissé szomorú is vagyok, mivel évek óta járok Hungaroconra, és nem ezt a látogató számot szokta meg a szemem. Remélem a következő ilyen esemény már sokkal jobban fog elsülni – én mindenesetre szorítok, és jóhiszeműen várom a legközelebbi eseményt.

hungarocon.tavasz.2

A képekért köszönet Vixen Projectnek!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .