Hogy miért is jó őrülteket elemezni? Mert a többi szereplő vagy full sablon, vagy hiába próbálnak meg egyediek lenni, ez valahogy nem tudja felkelteni az érdeklődésemet. A kattant karakterekben, a mai elég siralmas viszonyoktól eltekintve is maradt még nem kevés potenciál – és bár tudom, hogy egy top ötös lista sosem lenne elég belőlük, mégis megpróbálkozok egyet összeállítani. Íme.

hqdefault

  1. Suzuya Juuzou – Tokyo Ghoul

Ezzel most lehet, hogy sok fant fogok megbotránkoztatni, de az egész Tokyo Ghoul szériából csak ezt a kis elmebeteg mészárost szeretem (meg néha Ayatót is). Ő nem töketlen (höhö), nem halmoz hibát hibára, és kellően kattant egy amúgy is őrült világban. Rá tipikusan érvényes az a mondás: nem mindenki születik őrültnek, valakit azzá tesznek.

Suzuya_juuzou

  1. „Toto Sakigami”- Deadman Wonderland

Az idézőjel azért szól, mert aki olvasta a mangát, az tudja, hogy amikor Toto az animében színre lép… (SPOILER) .Bár korábban is nem véletlenül állt kegyetlen harcos hírében, akkor még egy sokkal emberibb, gyermekibb arcát mutatta annak, aki érdemes volt rá. Most egy kannibál bűnfegyver tolvaj, aki simán bárkit átküld a másvilágra mosollyal az arcán. Véletlenül nem rokonok Kamui-val (Gintama)?

Toto Sakigami

  1. Hiruko Kagetane – Black Bullet

Gondolom, senki nem lepődik meg azon, hogy miért foglal el ilyen előkelő helyet a Black Bullet „antagonistája”. Minden ízében „sérült” (Rentaro szavaival élve) a tag, de a motivációt és a körülötte lévő embereket látva valahogy meg tudom érteni – nem teljesen, de legalább az ő céljai kivehetők. Továbbá nagyon cuki húzás volt Kohina (a lánya) behozása, aki ugyanolyan kattant, mint apuci, csak őt van, aki kordában tartsa – Kagetanét nem.

Hiruko Kagetane1

  1. Gasai Yuno – Mirai Nikki

Na, a Mirai Nikki főhősnőjének elég egyszerű a motivációja: megvédeni szerelmét, megszerezni a szerelme szerelmét, közben bárkit kiiktatni, aki megpróbálja megakadályozni valamelyikben. Nem véletlenül nevezik minden Yandere (az örült szerelmes) ősanyjának, mert bizony Yuno – legyen akármennyi kattant anime csaj a földön – bárkin túltesz. Továbbá, legalább egy nő is szerepel az örültek listáján, ami azért nagy dolog, főleg, hogy a második helyen van.

Gasai Yuno

  1. Accelerator – To aru Majutsu no Index

Hát kérem, nincs itt kérdés, hogy miért ez a fehérhajú dilibogár került a dobogó legfelső fokára. Nagyképű, szadista, agresszív, kiszámíthatatlan és teljes mértékben tojik a körülötte lévőkre – legalábbis eleinte (meg a későbbiekben is sokszor, csak akkor már moderáltabban), de végig egy őrült harci gépezet, akinek az erejét alig bírják visszafojtani, a csúnya beszédéről már nem beszélve. Minden fentebbi tulajdonsága ellenére kijelenthetem azt is, hogy ebből a listából még talán ő a legemberségesebb.

Accelarator

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

2 thoughts on “Az őrület határtalan – Top 5 elmebeteg anime karakter”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .