Ezen a héten a Penny Dreadful merített kicsit az Amerikai Horror Story: Boszorkányokból, mind történetben, mind színészek terén, és ez a kombó jobban el sem sülhetett volna. Mi történik, ha kitaszít a koven? Lássuk a harmadik epizódot!

penny 2

Az előző évadban jól működő eszköz volt az alkotók kezében a különböző irodalmi elbeszélésmódok használata. A bevált módszerhez most is visszatérünk – Vanessa mesél Ethannak a múltjáról, így a The Nightcomers egy kitekintés a múltba. Legutóbb Mina és Vanessa kapcsolatát ismertük meg így, most pedig arra derül fény, hogy Vanessa honnan tanulta például a kártyajóslást, és az egyéb misztikus technikákat.

penny 5

Mestere Joan (Patti LuPone) volt, egy boszorkány, aki valaha Evelynnel közös kovenbe tartozott, ám kiszállt, amikor a nővérek Lucifert kezdték imádni. Visszavonult egy kis házba és javasasszonyként tengeti nem túl vidám életét. Vanessa azért keresi fel, hogy többet tudjon meg a benne rejlő démonról és arról a gonoszról, aki Minát fenyegeti. Evelyn már ekkor is megpróbálja elragadni Vanessát, ám Joan megvédi őt, amiért nagy árat fizet.

penny 4

Patti LuPone az Amerikai Horror Storyból lehet ismerős, itt azonban merőben más szerepet játszik, méghozzá kiválóan. Joan a kitaszítottak életét éli, több szempontból is, hiszen az átlagos közösség és a boszorkányok úgyszintén megvetik őt. Érthető, hogy ezek után nem a legszívélyesebb, legnyitottabb ember, akit el lehet képzelni, mégis, ahogy kapcsolata Vanessával elkezd mélyülni, úgy az érzelmei is egyre inkább a felszínre kerülnek. Vanessa ezzel szemben a reszkető, kétségbeesett áldozatból a rész végére azzá az elszánt és határozott nővé válik, akivel az első évadban találkoztunk – talán mondani sem kell, hogy Eva Green természetesen zseniális, mint mindig.

penny 3

Közben az is érthetővé válik, miért omlott össze, amikor a boszorkányok feltűntek – nem ez volt az első alkalom, hogy találkozott Evelyn kovenjével, és tekintve, hogy legutóbb milyen vége lett a dolognak, teljesen megalapozott a félelme. Emellett kiderült, körülbelül mire számíthat majd Sir Malcolm, mivel a csábítás és manipuláció már régen is fontos fegyver volt Evelyn kezében.

Annyira hangulatos volt ez a rész, annyi kiemelkedő jelenettel, hogy nehéz rá bármi rosszat mondani. Persze lehet mondani, hogy talán sok egy egész epizódot azzal tölteni, hogy olyasmit mutatunk be, ami egyébként nem befolyásolja a fő történetszálat, és közben a szereplők közül csupán eggyel foglalkozunk, szerintem viszont néha belefér, főleg, ha ilyen minőségben történik. Az ehhez hasonló alapozás mindig jól jön, kiteljesíti a történet világát, és őszintén szólva, Eva Greent bármeddig el lehet nézni anélkül, hogy bárki más eszébe jutna az embernek.

penny 1

Szerző

Korábbi szerkesztő

Lélekben nyugdíjas angol öregúr, félig vulkáni – suttogó falak és nyikorgó ajtók rajongója. Álommunka: Superman és/vagy nagymama szelleme.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .