Úgy tűnik, a sorozat végre kezd magára találni, és ezúttal tökéletesen vegyítették az akciódús jeleneteket a lassabb és drámaibb pillanatokkal – kár, hogy az ötödik évad elején annyi epizódot elpazaroltak erre, és már alig maradt hátra néhány rész.

gameofthrones.s05e06.4

Arya az Arcnélkülieknél robotol, holttestet mosdat, szótlanul jár-kel, és úgy összességében próbál nem-létezve létezni. Mestere azonban kemény leckékre tanítja meg, melyben szerepel a hazugság, a gyilkosság, és a személyiség átformálás új dimenziója – már ha a legkisebb Stark lány képes lesz a változás befogadására. Sansa már nem ilyen „pozitív” jövőkép elé néz, hiszen Deresben csupa ellenség veszi körül, még akkor is, ha tudja, hogy akad egy titkos segítője, méghozzá Brienne személyében. Az esküvő azonban nem várathat magára, és az ifjú szerelmes pár lagzija is maradandó élménynek bizonyul – de persze eltörpül a vörös menyegző mellett.

A helyzet Dorne-ban, és Királyvárban sem egyszerű, hiszen régenskirálynők, vőlegények, ladyk, szeretők, lányok szövik a szálakat, akik olykor nagyon nincsenek tisztában tetteik következményeivel – olykor viszont pont az ellenkezője történik, és számítanak minden lépésre, legalábbis Kisujj esetében. Míg Tyrion és útitársa az életükért küzdenek a messzi Nyár-szigeteken.

gameofthrones.s05e06.1

Sansa esküvője a havas tájon igazán szép szertartásnak bizonyult, de nem itt volt a karakter jeleneteinek csúcspontja, hanem a korábbi fürdetésnél, ahol megmutatta a lány, hogy az ő ereiben bizony Stark vér folyik, és nem hátrál meg. Végre egy olyan epizód, amit igazán évezni tudtam, vagyis tudtam volna, ha az utolsó jelenetsor ki nem akasztja az agyamat – amiért amúgy minden elismerésem, csak kissé lesokkolt Ramsaynek ez a hozzáállása.

Cersei természetesen megint lenyűgözőt alkotott, mert az a politikai és stratégiai adok-kapok, amit Királyvárban az ő ihletésére lefolytattak valami pazar munka volt. Itt látszik, hogy a régenskirálynő mennyire tisztában van vele, hogy ő mozgatja a bábukat, és bármit is tesznek ellene, ő azt már előre kiszámolta. A Dorne-ban látottak, illetve Jamie tette igazán érdekes perspektívába helyezte Cersei uralkodását. De a legkisebb Lannister is hozta szokásos formáját, és nagyon ügyesen kidumálta magát és Mormontot a bajból – persze nem teljesen.

gameofthrones.s05e06.3

Piros pontot érdemelnek a készítők, mert ismételten behoztak, pár általam kedvelt mellékszereplőt, és mivel rengeteg sorozatot nézek, ezért a Trónok harca lassan kezd egy össznépi sorozatszínész találkozóvá válni a szememben. Vannak itt az OZ-ból, a Star Trek: Deep Space Nine-ból, a Lutherből, a Sarah Connor krónikáiból, a Tudorokból, és még sorolhatnám napestig. Olyan jó újra látni más produkciókban kedvenceimet.

gameofthrones.s05e06.2

Arya jellemfejlődése és az Arcnélküliek hierarchiája nekem nagyon tetszetős, izgatottan várom mi fog kisülni ebből a misztikus szálból, és remélem az ötödik évad hátralevő részeiben még láttatnak belőle. A mostani epizód nagyon jóra sikeredett, lehetne, hogy ez most már így maradjon? ugye lehet?

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .