Nos, a poénosan csak Mr. Berserk névre keresztelt epizód folytatta azt, amit elődje megkezdett. A csalódást, a kétségbeesést, és azt az örök kérdést: hogy vajon kit is szeretünk a sírig, vagy talán még azon is túl. Aha, meg az én holtestemen keresztül! Jöjjön az IZombie tízedik része, avagy miért kell már megint a bolondját járatnia velem ennek a sorozatnak?

IZombie S01e10

A múltkori tragikus veszteség után, Liv úgy érzi, hogy amúgy sem dobogó szíve, most még üresebb, és még ő is saját magát gyanúsítja a tragédiáért. Némi „vigaszként” megeszi egy újságíró agyát, ám ezzel is bajt, baj és még több bajt kavar. De ez emberi oldalon is pörög a szekér ezerrel: mert miközben Liv magát marcangolja, Major és Clive is mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy közelebb kerüljenek a titkok megoldásához – egyre több sikerrel.

iZombie -- "Mr. Berserk " -- Image Number: ZMB110B_0129 -- Pictured (L-R): Rose McIver as Olivia "Liv" Moore and Malcolm Goodwin as Clive Babineaux -- Photo: Cate Cameron /The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

De, hogy miért is érzem magam átverve?  A Dead Air szirupossága után a Patriot Brains adott egy halvány fénysugarat, már újra elkezdtem reménykedni, hogy nem fogják túlbonyolítani/erőltetni a romancicás szálat – erre megint persze elő kell venni Majort, és az ő „tagadhatatlan” érzéseit Liv irányába, valamint azt a rossz szokását, hogy nem bír megülni a fenekén.

IZombie S01e104

Alapvetően nem azzal van a gondom – inkább csak kénytelen vagyok elfogadni –, hogy újra fennáll annak a lehetősége, hogy Major és Liv újra egy pár lesz, ezt még lenyelem, de azt nem, hogy ilyen gyors az ütem. Lowell még csak ki sem hűlt, de az írók már a második mézesmadzag vonalait szövögetik, amit az első részben olyan profi módon elvágtak.

IZombie S01e102

Eközben persze Blaine – a részben kiderültek után – még inkább csúnya színben tűnik fel, és Liv most már biztos benne (ha eddig nem volt teljesen tudatos, a rész végére már tuti az), hogy a zombigyárosnak újra vissza kell térnie a föld alá, lehetőleg minél mélyebbre.

IZombie S01e103

Végső jó tanács a Mr. Berserkhez: az akció és a beszólások ismét a helyükön voltak, a szereplők ugyanúgy, de Major – vagy sürgősen csöppentsenek némi értelmet a koponyájába erről az egészről, ami körülötte zajlik, vagy etessék meg valakivel.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .