Nos, a poénosan csak Mr. Berserk névre keresztelt epizód folytatta azt, amit elődje megkezdett. A csalódást, a kétségbeesést, és azt az örök kérdést: hogy vajon kit is szeretünk a sírig, vagy talán még azon is túl. Aha, meg az én holtestemen keresztül! Jöjjön az IZombie tízedik része, avagy miért kell már megint a bolondját járatnia velem ennek a sorozatnak?

IZombie S01e10

A múltkori tragikus veszteség után, Liv úgy érzi, hogy amúgy sem dobogó szíve, most még üresebb, és még ő is saját magát gyanúsítja a tragédiáért. Némi „vigaszként” megeszi egy újságíró agyát, ám ezzel is bajt, baj és még több bajt kavar. De ez emberi oldalon is pörög a szekér ezerrel: mert miközben Liv magát marcangolja, Major és Clive is mindent megtesznek, amit csak tudnak, hogy közelebb kerüljenek a titkok megoldásához – egyre több sikerrel.

iZombie -- "Mr. Berserk " -- Image Number: ZMB110B_0129 -- Pictured (L-R): Rose McIver as Olivia "Liv" Moore and Malcolm Goodwin as Clive Babineaux -- Photo: Cate Cameron /The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All rights reserved.

De, hogy miért is érzem magam átverve?  A Dead Air szirupossága után a Patriot Brains adott egy halvány fénysugarat, már újra elkezdtem reménykedni, hogy nem fogják túlbonyolítani/erőltetni a romancicás szálat – erre megint persze elő kell venni Majort, és az ő „tagadhatatlan” érzéseit Liv irányába, valamint azt a rossz szokását, hogy nem bír megülni a fenekén.

IZombie S01e104

Alapvetően nem azzal van a gondom – inkább csak kénytelen vagyok elfogadni –, hogy újra fennáll annak a lehetősége, hogy Major és Liv újra egy pár lesz, ezt még lenyelem, de azt nem, hogy ilyen gyors az ütem. Lowell még csak ki sem hűlt, de az írók már a második mézesmadzag vonalait szövögetik, amit az első részben olyan profi módon elvágtak.

IZombie S01e102

Eközben persze Blaine – a részben kiderültek után – még inkább csúnya színben tűnik fel, és Liv most már biztos benne (ha eddig nem volt teljesen tudatos, a rész végére már tuti az), hogy a zombigyárosnak újra vissza kell térnie a föld alá, lehetőleg minél mélyebbre.

IZombie S01e103

Végső jó tanács a Mr. Berserkhez: az akció és a beszólások ismét a helyükön voltak, a szereplők ugyanúgy, de Major – vagy sürgősen csöppentsenek némi értelmet a koponyájába erről az egészről, ami körülötte zajlik, vagy etessék meg valakivel.

Szerző

Avatar
Hanama
Alapító és szerkesztő

Horror, Anime és Gamefan ameddig világ a világ. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .