Nem titok, hogy mennyire gyorsan belezúgtam a Helixbe, és a sorozat képes volt ezt a második évadban tovább fokozni. De úgy tűnik, csak én voltam ezzel így, mert az alacsony nézettség miatt a Syfy csatorna nem adott esélyt a harmadik évadra – igen, most szipogok! Óda a sorozathoz, ami magasabb szintre emelte a csavar fogalmát!

helix.s02.1

Hónapok teltek el az Arctic Biosystemnél történtek óta: Dr. Julia Walker (Kyra Zagorsky) csatlakozott az Illariához, vagyis halhatatlan társaihoz, miközben volt férje, Dr. Alan Farragut (Billy Campbell) ott pusztította a halhatatlanokat, hol csak tudta – ennek köszönhetően adtak ki rá nemzetközi elfogatóparancsot, mivel felrobbantotta a cég párizsi központját. Dr. Peter Farragut (Neil Napier), Alan testvére visszament a CDC-hez, és kis csapatával újabb járványok megakadályozásában segédkezett, Dr. Sarah Jordan (Jordan Hayes), még mindig halhatatlanságával küszködik, ezért a lehető legveszélyesebb krízisekbe veti bele magát, míg az új csapattag, Dr. Kyle Sommer (Matt Long) is rejteget valamit, bár munkatársai előle annál többet.

A CDC Petert, és csapatát ezúttal egy hajóhoz küldte, ahol egy szörnyű betegség hatására a legénység lemészárolta önmagát, és amelynek kiindulópontja valószínűleg a közeli St. Germain sziget. Peteréket a helyiek azonban nem fogadják szívesen, az egyik hajóról mentett túlélőt valami elragadja és megöli, míg a falakkal körbevett apátság tagjai leginkább egy szektához hasonlítanak, akik vakon követik vezetőjüket, Michaelt (Steven Weber).

helix.s02.2

Nem hittem volna, hogy az első évadbeli csavarokat lehet fokozni, ám a Helixnek és alkotók csapatának sikerült. Korábban nehezményeztem, hogy ezt sokszor úgy oldották meg, hogy a szereplők elhallgattak dolgokat, és kijelentették, hogy majd valamikor elmondják – ezt az aprócska hibát itt most kijavították, és a karakterekben inkább egyéb okok miatt ragadtak benn a szavak. A második évad első epizódjában még nem sok mindent tudunk a robbanás óta eltelt hónapokról, így, amiatt is kell izgulni, hogy mi történt Sergióval (Mark Ghanimé), Alannel, vagy Hatake-val (Hiroyuki Sanada).

Mindezek mellett pedig ott van egy újabb fertőzés, ami azon túl, hogy kellően undorító, látványos, vészjósló és még rafinált is. Igencsak rájár a rúd ezzel kapcsolatban a csapatra, hiszen a szigeten közel sem olyan jó felszerelés áll rendelkezésükre, mint korábban az Északi-sarkon. Ez azonban nem gátolhatja Sarah-t, aki ha nem figyelnek, bizony védőruha nélkül sebtében dolgozik, csak hogy végre kitalálja a betegség eredetét – ám vigyázni kell, hiszen Kyle nem tud semmit a lány ragyogó szemeiről.

helix.s02.4

Nagyon nehéz a sorozatot elemezni, mivel minden egyes epizódban történik nem is egy dolog, ami mindent felforgat, átír, ám ezt kellő logikával teszi, a karakterek jelleméből fakadó tettekkel és a felmerülő környezeti hatásokat is figyelembe véve. Ezúttal nem a szűk és hófehér Északi-sark folyosóin bolyonganak a szereplők, hanem a vöröslő almaliget, az apátság szürkés falai, és a zöldbeborult fák között – ám senkit se tévesszen meg a helyszínváltozás, bizony itt is bőséggel akad szörnyűség, betegség, és omlott elméjű ember (utóbbiból egészen ritka skála is bemutatásra kerül).

Ezúttal a látványvilág is bővült, mivel egy rendkívül zseniális trükkel öregbítették a szigetet, és a környezetét, és ezáltal egy olyan síkra is ráterelték a nézőt, amit majd a következő évadokban fog teljesen kibontva látni.

helix.s02.3

Az évadfinálé szokásához híven epic volt, nekem hosszú percekig tartott becsuknom a szám, vagy levenni a szemem a képernyőről, mert amit a harmadik évadra ígértek, nos, az valószínűleg még egy szinttel feljebb emelte volna ezt a nagyszerű és egyedülálló sci-fi-thriller sorozatot. Kár, hogy a Syfy az alacsony nézettség miatt elkaszálta ezt a rejtélyes csodát, ahol senki sem az aki, és semmi sem az, aminek látszik.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..