suits_season3_pic1

A Briliáns elmék fantasztikus második évada után jöjjön a harmadik, ami kissé formabontóra sikeredett, de sajnos negatív értelemben. Két zseniális szezon után a mostani enyhébb csalódást okozott. Azért szerencsére akkora probléma nem történt, hogy élvezhetetlenné váljon tőle a széria, sőt, minden más téren hozta az eddig megszokott szintet, viszont pont eléggé feltűnő a baki, hogy zavarjon.

Jessica (Gina Torres) megköti azt a bizonyos szerződést Edward Darbyval (Conleth Hill), hogy megmentse az anyagi csőd felé zakatoló cégét, ami immáron Pearson Darby néven fut. Harvey (Gabriel Macht) nem örül ennek, és Jessica háta mögött szövetkezik Darbyval, hogy ketten kipenderíthessék a nőt a helyéről – ez az egyezség azonban csak addig áll, míg Harvey rá nem jön Darby eredeti tervére. Eközben a cég egyik régebbi kliense, Ava Hessington (Michelle Fairley) vesztegetés vádjával kerül a média és a bíróság kereszttüzébe, és Harvey feladata kihúzni a nőt a slamasztikából, úgy, hogy két esküdt ellensége, Cameron Dennis (Gary Cole) és Travis Tanner (Eric Close) folyamatosan a nyakában liheg. Mike (Patrick J. Adams) sem nyugodhat meg, ugyanis titkára többször majdnem fény derül, egyszer komoly bajba sodorva ezzel Harveyt és Jessicát is.

suits_season3_pic3

Az a bajom ezzel a szezonnal, hogy egyrészt amit az előbbi bekezdésben felsoroltam, azt körülményes volt összeállítani, másrészt ez még mindig csak a cselekmény negyedrésze. Annyi apróbb, de nem kevésbé fontosabb szál is felbukkan ebben a tizenhat epizódban, hogy az már sok is – ilyen szempontból annyira túlzsúfolt ez az évad, hogy nehéz megállapítani, miről is szól pontosan. Korábban is több történetszállal operáltak az alkotók, de akkor egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy túl sok mindent akarnának tizenhat részbe besűríteni. Ennek ellenére a végeredmény összességében ugyanannyira élvezetes, mint eddig: még mindig izgalmas csavarok, kellemes kis agyi játszma és könnyed humor jellemzi a Suitsot.

Suits - Season 3

Na, de lássuk azt, ami jó volt: az évadban három olyan karaktert is sikerült a szívembe zárnom, akikkel eddig mondjuk úgy, hogy hadilábon álltam. Az első Louis Litt (Rick Hoffman), Harvey cégbeli ellenség-barátja (mikor mi), akit az első szezonból egy vérszomjas vadállatnak ismerhettünk meg, mostanra viszont megtudhattuk, hogy igenis vannak érzelmei, valamint tud rendkívül kedves és aranyos is lenni, sőt, olyan önfeláldozó magatartásról tett tanúbizonyságot, hogy majdnem hátraestem a székemben. Aztán Rachelnek (Meghan Markle), a jogi asszisztensnek a jelleme is sokat fejlődött, így már tized annyira sem idegesítő, mint volt, sőt, legtöbbször meglehetősen cuki, bár még van min javítania. Végül Katrina Bennett (Amanda Schull), az eredetileg Harvey keze alá tartozó, tapasztaltabb munkatárs, aki még kiállhatatlanabb volt, mint Rachel, de mióta Louis „gyereke” lett, sokkal könnyebben tud másokkal együtt dolgozni, és nem kapja fel minden apróságon a vizet.

Suits - Season 3

A Briliáns elmék ugyan most nem minden szempontból ütötte meg a mércét, de az alkotók így is egy korrekt évadot tudtak kerekíteni az adott alapanyagokból. A kedvemet egyáltalán nem vette el attól, hogy folytassam.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Briliáns elmék (2011 – ): Harmadik évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .