Bazi nagy görög élet (2003), 1. évad

A Bazi nagy görög lagzi nem várt sikert aratott a nézők körében, köszönhetően a film ironikus humorának, bájának és szerethető karaktereinek. A sikeren felbuzdulva elkészült a folytatás is, ám produkciós gondok miatt itt-ott változtattak, így a szereplők nevei nem a megszokottak, illetve a főszereplők körében is történt csere. De a film miliőjét sikeresen át tudták emelni az alkotók a sorozatba, csakhogy, ami működött a mozikban, az már nem működött a tévék képernyőjén.

bazinagygorogelet.s01.4

Most, hogy Nia (Nia Vardalos) és Thomas (Steven Eckholdt) összeházasodtak, még nem oldódott meg minden, pláne miután visszatértek Görögországi nászútjukról és megkapták Nia szüleitől a nászajándékot, vagyis a családi házat, éppen Nia családi otthona mellett. Thomas vonakodik kiköltözni kényelmes, ám már igencsak kicsi lakásából, mivel apósa, Gus (Michael Constantine), és anyósa, Maria (Lainie Kazan) szó szerint a szomszédjai lennének. De ha azt hitte, hogy a lakása elég messze van a Protokalos családtól, akkor bizony nagyot tévedett. De mivel Nia családja igen nagyszámú, ezért nemcsak a boldog szülök, hanem testvérek, unokatestvérek, nagybácsik és nagynénik ütik bele mindenbe az orrukat, amit a fiatal pár tesz, vagy éppen nem tesz.

bazinagygorogelet.s01.2

A Bazi nagy görög élet alkotói nem változtattak sokat a recepten, hanem meghagyták a filmben is jól ismert családi fordulatokat és bakikat. A szereplők viszonyrendszere pontosan olyan, mint korábban, és pont ez adja egyszerre a sorozat szerethetőségét és laposságát is, mivel nem sikerült kilépni a már jól megszokott komfortzónából, és az ironikus hangnem is alább hagyott az évad közepétől – pedig ez utóbbi különösen nagy kedvencem volt.

bazinagygorogelet.s01.1

Nia Vardalos maradt főszereplő, ám saját keresztnevével – a filmben Fortula, vagyis Tula volt a neve –, és mivel ő írta az eredeti forgatókönyvet, ezért egyértelmű, hogy a sorozatban is nagyobb részt vállal. Ugyanakkor a filmben férjét, Iant alakító John Corbett már nem vett részt a sorozat készítésében, és az ő nevét is megváltoztatták – ellenben a szülők, Maria és Gus, vagy Voula néni (Andrea Martin) megtarthatták azt.

Viszont a filmnek, időkeret hiányában nem adatott meg az esély, hogy kellően bemutassa a Portokalos famíliát, ám ezt a sorozat igen ügyesen felhasználta, és új rokonokat hozott be, akik legalább annyira furcsák, őröltek és görögök, mint korábban a többiek – talán a legédesebb mind közül Arianát alakító Rita Wilson volt, aki tőle szokatlanul egy igencsak butácska hölgyemény szerepébe bújt.

A Bazi nagy görög élet egy bájos csacskaság, egy kellemes utózöngéje a kultikus filmnek, ám annak hírnevén nem tudott túllépni, így kizárólag arra volt alkalmas, hogy meglovagolja a film hullámait, és abból újabb történeteket csippentsen le. Aki szerette a Bazi nagy görög lagzit, az feltétlenül nézze meg az összesen hét epizódot tartalmazó évadot, derüljön egy jót az ismert szereplőkkel és érezze jól magát.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

1 hozzászólás

  1. Visszajelzés:A kaszát kapott sorozatok legjobbjai (egy évados kiadás) | Watchaholics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..