A Bazi nagy görög lagzi nem várt sikert aratott a nézők körében, köszönhetően a film ironikus humorának, bájának és szerethető karaktereinek. A sikeren felbuzdulva elkészült a folytatás is, ám produkciós gondok miatt itt-ott változtattak, így a szereplők nevei nem a megszokottak, illetve a főszereplők körében is történt csere. De a film miliőjét sikeresen át tudták emelni az alkotók a sorozatba, csakhogy, ami működött a mozikban, az már nem működött a tévék képernyőjén.

bazinagygorogelet.s01.4

Most, hogy Nia (Nia Vardalos) és Thomas (Steven Eckholdt) összeházasodtak, még nem oldódott meg minden, pláne miután visszatértek Görögországi nászútjukról és megkapták Nia szüleitől a nászajándékot, vagyis a családi házat, éppen Nia családi otthona mellett. Thomas vonakodik kiköltözni kényelmes, ám már igencsak kicsi lakásából, mivel apósa, Gus (Michael Constantine), és anyósa, Maria (Lainie Kazan) szó szerint a szomszédjai lennének. De ha azt hitte, hogy a lakása elég messze van a Protokalos családtól, akkor bizony nagyot tévedett. De mivel Nia családja igen nagyszámú, ezért nemcsak a boldog szülök, hanem testvérek, unokatestvérek, nagybácsik és nagynénik ütik bele mindenbe az orrukat, amit a fiatal pár tesz, vagy éppen nem tesz.

bazinagygorogelet.s01.2

A Bazi nagy görög élet alkotói nem változtattak sokat a recepten, hanem meghagyták a filmben is jól ismert családi fordulatokat és bakikat. A szereplők viszonyrendszere pontosan olyan, mint korábban, és pont ez adja egyszerre a sorozat szerethetőségét és laposságát is, mivel nem sikerült kilépni a már jól megszokott komfortzónából, és az ironikus hangnem is alább hagyott az évad közepétől – pedig ez utóbbi különösen nagy kedvencem volt.

bazinagygorogelet.s01.1

Nia Vardalos maradt főszereplő, ám saját keresztnevével – a filmben Fortula, vagyis Tula volt a neve –, és mivel ő írta az eredeti forgatókönyvet, ezért egyértelmű, hogy a sorozatban is nagyobb részt vállal. Ugyanakkor a filmben férjét, Iant alakító John Corbett már nem vett részt a sorozat készítésében, és az ő nevét is megváltoztatták – ellenben a szülők, Maria és Gus, vagy Voula néni (Andrea Martin) megtarthatták azt.

Viszont a filmnek, időkeret hiányában nem adatott meg az esély, hogy kellően bemutassa a Portokalos famíliát, ám ezt a sorozat igen ügyesen felhasználta, és új rokonokat hozott be, akik legalább annyira furcsák, őröltek és görögök, mint korábban a többiek – talán a legédesebb mind közül Arianát alakító Rita Wilson volt, aki tőle szokatlanul egy igencsak butácska hölgyemény szerepébe bújt.

A Bazi nagy görög élet egy bájos csacskaság, egy kellemes utózöngéje a kultikus filmnek, ám annak hírnevén nem tudott túllépni, így kizárólag arra volt alkalmas, hogy meglovagolja a film hullámait, és abból újabb történeteket csippentsen le. Aki szerette a Bazi nagy görög lagzit, az feltétlenül nézze meg az összesen hét epizódot tartalmazó évadot, derüljön egy jót az ismert szereplőkkel és érezze jól magát.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Bazi nagy görög élet (2003), 1. évad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .