„Kutyával és kisgyerekkel mindent el lehet adni!” tartja a mondás, és ez nem csak a 21. századra igaz, hanem már a nyolcvanas években is egy kedvelt és bevált receptnek számított. A Benji (vagy más néven Benji, Zax és a földönkívüli herceg) egy imádnivalóan bugyuta sorozat kutyával, gyerekkel, földönkívüliekkel és könnyed, szerethető történettel.

benji.s01.1

Yubi herceg (Chris Burton) nem földi kisgyerek, az Antars bolygóról származik, amit nem sokkal korábban leigázott a gonosz Zanu (Ken Miller), Yubi apját, a királyt megölte, édesanyját pedig börtönbe vetette. Ám a fiatal Yubinak és robot társának, Zaxnek sikerült megszöknie és a Földre menekülni, ahol összebarátkoztak Benjivel, a kutyával. Így már hármasban menekülnek az őket üldöző két fejvadász, Darah (Angie Bolling) és Khyber (Josef Rainer) elől. Vajon a herceg hazajuthat-e valaha, képes lesz megmenteni édesanyját és népét?

benji.s01.4

A sorozatban nem szerepelt ismert színész, ám mindenki maximálisan hozta szerepét, aminek köszönhetően a gonosz Zanu tényleg ijesztőnek és kellően gonosznak bizonyult, a két fejvadász elszántnak és fáradhatatlannak, míg Yubi egy jó lelkű fiúnak, aki a menekülés során napról-napra edzi meg önmagát, és szívét. Kedvencem még mindig a belevaló kutya – és egyben névadója a sorozatnak –, Benji, aki minden tudását felhasználva, olykor egymaga mentette ki a többieket a slamasztikából, annak ellenére, hogy „csak” egy kutya – na, de micsoda kutya! A készítők plusz pontot is érdemelnek, mivel nem egy fajtatiszta, pedigrés állatot, hanem egy kivert és otthontalan kutyát helyeztek a középpontba, ezáltal talán több, akkor még kisgyerek döntött úgy, hogy inkább örökbefogad egy kisállatot.

benji.s01.2

Így összességében nem egy nagy sorozat a Benji, de kisgyerekként mindenki csüngött Hanna-Barbera élőszereplős sorozatán, ami szerintem túl hamar ért véget. Mindössze egy évadot, vagyis tizenhárom epizódot megélt show ugyan nem rengette meg a világot, de mindenkinek leckét tartott barátságból, elfogadásból és összetartozásból. Ugyanakkor pont ez a probléma, hiszen nem kapott kellő lezárást a széria, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, akiben az nagy űrt hagyott. A CBS túlságosan korán lelőtte ezt a bájos kis sorozatot, ami még digitális utómunkát is alig tartalmazott, így számomra érhetetlen miért is döntöttek a megszüntetéséről.

benji.s01.3

Igen, a Benji egy szívmelengetően kedves sorozat, egy igazi retro stílus, nosztalgikus húrokat pengető darab, ahol a gonosz ijesztő, a jó szerethető, és mindig megmenti a napot – könnyed, humoros stílusa pedig biztosítja, hogy a készítés óta eltelt három évtized után is újranézhető és élvezhető darab.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..