A széria harmadik évadával meglehetősen kevesen voltak elégedettek. Volt, aki azt mondta, hogy mintha a Sabrina, a tiniboszorkányt nézné, más pedig egyszerűen csak pocséknak tartotta. Egy biztos, a sztori nagyon gyenge volt – nekem, ennek ellenére a karakterek a szívemhez nőttek.

ahs3evad1Az évad a boszorkányok témakörét járja körül. A boszorkánypereknek köszönhetően napjainkra igen kevés boszi maradt már, de elvétve azért akad. Egy közülük Zoe (Taissa Farmiga), aki meglehetősen szerencsétlen módon a halál hatalmával van megáldva, épp csak kezelni nem tudja azt. Így kerül a New Orleans-i intézetbe, ahol a saját fajtájával lehet, é s ahol barátokra lel. Ennek következményeképpen sikerül feltámasztani a fiúját is, akit véletlenül sikerült szintén megölnie. Azonban a feltámadás nem egyszerű dolog, így Kyle-lal (Evan Peters) meglehetősen nehéz dolga van a lánynak.

ahs3evad5Míg a kis boszorkányok a saját problémáikkal bajoskodnak, az idősebb boszorkányoknak is megvan a maga harca. Fiona (Jessica Lange) igen nehezen engedi ki a kezéből a hatalmat, így aztán igyekszik mindenkit eltakarítani az útból, aki ezt elvehetné tőle, miközben a környékbeli vudu banyákkal is jócskán meggyűlik a baja. Ezt az ámokfutást azonban nem lehet szó nélkül hagyni, hiszen a korral haladni kell, és a gyilkosság sem épp különösebben emberbaráti cselekedet.

ahs3evad2Amikor azonban a boszorkányvadászok árnyéka fenyeget, kénytelenek lesznek összefogni, hiszen mindannyian veszélyben vannak. Ez persze nem sikeres maradéktalanul, a boszik nem tudják megtagadni önmagukat, még akkor is, amikor ekkora veszély fenyeget.

A sztori – mint mondtam – elég silány. Én kifejezetten untam, csak az vett rá, hogy végignézzem, hogy már úgyis elkezdtem. Viszont a szereplők nagyon jól sikerültek. Jessica Langétól persze nem is vártunk mást, mint remek alakítást, de Evan Peters is megérdemel egy szép tapsot az elveszett zombi fiú című műsoráért. A vudu boszorkányok pedig – különösen Marie (Angela Bassett) – legalább hoztak egy kis izgalmat az érdekfeszítő szertartásaikkal.

ahs3evad4Függetlenül attól, hogy az évad meglehetősen gyenge, én azért nem gondolnám, hogy ki kéne hagyni. Persze, aki nem fanatikus rajongója a sorozatnak – mint én – az nyugodt szívvel félreteheti, viszont azok, akik át akarják látni az egészet és keresik az évadok közötti összefüggéseket, azoknak bizony nem kihagyható, mert bőven találni benne nyomokat – amik ráadásul el sem bújtak. Persze, a poént nem lövöm le, meghagyom a szorgos kincskeresőknek is a nyomozás élményét.

ahs3evad3Enyhe csalódás, de legalább a szokásos gyilkolás-mennyiség megmaradt. Megnyugtató, hogy ezt a tendenciát megtartották a készítők és szerencsére, mivel már a negyedik évad is kijött, fellélegezhettek a rajongók, hogy nem fog le csúszni a sorozat. Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy a silányság oka mindössze az, hogy átvezetőnek szánták az évadot – lelki béke megőrzése érdekében pedig ajánlatos elhinni.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “American Horror Story 3. évad – Coven”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .