Nagyon érlelik már a finálét a készítők. Epizódról epizódra egyre izgibb eseményeket kapunk és a titkokra, amikre már olyan régóta kíváncsiak vagyunk, sorra lepleződnek le. Logikai bakikból ennek ellenére továbbra sincs hiány, de egészen megkomolyodik lassan a sorozat.

sailormoon80

Miután a harcosok végre legalább egy időben tartózkodnak elveszett társaikkal, az ember azt hinné, innentől könnyebb lesz a menet – pedig nem. Ugyan a három elrabolt harcos még életben van, de ha meg is akarják menteni őket, jó lesz sietni. Ebben persze a Fekete Holdnak esze ágában sincs segédkezni. Míg Usagi Demand hercek markában szenved, addig Chibi-Usa szokásához saját magát kever i bajba. Így aztán Venusra és Tuxedo Kamenre hárul a feladat, hogy mindenkit megmentsenek.

A hogy Chibi-Usa szép lassan egyre beljebb sétál a neki állított csapdába, lassan előttünk is kibontakozhatott, hogy miként is került ő a múltba. A körülötte lengő rejtélyek közül azonban nem az a legnagyobb, hogy hogyan került oda. Legalábbis ezúttal olyan dolgok derültek ki róla, hogy valószínűleg mindenki a földről kapargatta az állát és ezzel nagyon szépen begyalogoltak egy újabb logikai bakiba. Az információk tudatában ugyanis a kislány naiv viselkedése egyáltalán nem indokolt és ezen a ponton ismét idegesítővé vált számomra a karakter – pont úgy, mint régen.

sailormoon81

Demand herceg sem okozott kevesebb meglepetést az Usagi irányában tanúsított viselkedésével, azonban számomra inkább a leányzó reakciója volt kiakasztó. Az ugyan nem volt olyan meglepő, hiszen hozzászoktunk már a felesleges hisztijeihez, de azt hiszem ez volt az a momentum, ahol nálam elszakadt a cérna és kedvem lett volna megrázni, hogy végre felébredjen és gondolkodjon, mert nem ez most a legfontosabb.

A két hercegnőnek azt hiszem, iszonyú nagy mázlija van, hogy olyan segítőik vannak, akik legalább észnél vannak helyettük. Venus és Tuxedo Kamen ugyanis legalább használható terven törik a fejüket. Habár az ötletelés egyelőre nem akar sehová vezetni, de róluk elmondható, hogy az időt próbálják jól kihasználni és valóban meg akarnak menteni mindenkit.

sailormoon83

Szokás szerint aztán félbevágták az epizódot, amit szerintem lassan felesleges lesz kiírniuk. Mindenki tudja, hogy „Folytatjuk”, de azért valahol aranyos a készítőktől, hogy megelőzik a rajongók szívrohamát és megnyugtatnak mindenkit, hogy nem itt lesz vége. És természetesen mindez a legizgalmasabb jelenetnél történt meg most is, úgyhogy most megint eheti a penész a nézőt. No, de nem mintha panaszkodni akarnék, elvégre ez már egy bevett fogás a sorozatoknál, amit mindannyian egyszerre utálunk és szeretünk.

sailormoon82

A következő részre hasonló izgalmak jósolhatók, aminek én szívből örülök, mert végre egy pár rész óta nem érzem tehernek, hogy leültek arra a huszonkét percre a monitor elé – még úgy sem, hogy nagyjából képben vagyok, hogy mi fog történni. Az évad végére egy gyönyörű barátság kezdett el kibontakozni az új sorozat és köztem. Peace!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .