Már az első évadban kiderült, hogy a The Last Shipben nem igazán vannak fillerek, inkább amolyan felvezető epizódok, amikben az alkotók nem húzzák az időt, vagy lényegtelen dolgokra térnek ki, hanem ekkor mutatják meg a szereplők emberi arcát, és az események mögötti indokokat. A második évad remek és erős nyitánya után a harmadik epizód pontosan egy ilyen felvezető rész, tele drámával, szívfacsaró pillanatokkal és egy olyan irányvonallal, amire nem lehetett számítani.

thelastship.s02.e03.1

Most, hogy megvan a gyógymód, a Nathan James legénysége nem pihenhet, ám lehetőséget kapnak meglátogatni családjukat. Vagyis ez esetben kisebb csoportokra oszolva megpróbálhatják felkutatni őket, meg azt, ami az otthonukból maradt. Norfolk, vagyis a hajó legénységének állomási helyén kell keresni a családtagokat, ám a fertőzés mindenkit arra sarkalt, hogy elhagyják az addig biztonságosnak vélt otthonukat, ezzel azonban megnehezítik a tengerészeknek, hogy rájuk találjanak.

A kapitány azon szerencsések közé tartozik, aki megtalálta gyermekeit, apját és feleségét, ám a szeretett nőt elvitte a kór, és ez, annak a fényében, hogy már megvan a gyógymód, még szívfacsaróbb. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik nem ennyire szerencsések, és továbbra is bízniuk kell a bizonytalanban, és remélni, hogy szeretteik valahol, valamiképpen elboldogulnak. És vannak azok, akik biztosak a veszteségben, és már semmit sem tehetnek ellene.

thelastship.s02.e03.2

A The Last Ship talán legnagyobb erénye, hogy nemcsak a csatákra vagy a lövöldözésre helyezi a hangsúlyt, hanem a szereplőkre, és az ő lelki tusáikra, ezáltal megmutatva, hogy miképpen reagálnak olyan szélsőséges helyzetekre, mint a veszteség, az árulás, vagy a szeretett haza összeomlása. A szereplők ezt igen egyedi módon élik meg, minden reakciójuk saját jellemükből fakad, ezáltal válnak még komplexebb és egyedibb karakterekké – talán nem én vagyok az egyetlen, aki egy akciósorozatra számított, skiccszerű karakterekkel, és bár minden széria ilyen kellemes csalódással várna.

Természetesen a mostani epizódból sem maradhatott ki az ikonikus, és nagyon amerikai virtus, ám ezek gyönyörűen voltak beleépítve a sztoriba, például a kezdeti jelenetsor a Fehér Háznál nemcsak teátrális volt, hanem nagyon is ütött – kiragadott apró momentum ez egy anarchiába fullt nemzetnek.

thelastship.s02.e03.4

A kapitány, és Mike is ugyanazon a döntésen vacilláltak, és szerintem nincs olyan ember, aki meg tudná mondani, melyik is lenne a helyes választás – bár a döntésük a sorozat szempontjából egyértelmű volt, a vívódásuk hatalmas pluszt adott a két szereplő jellemének. Miközben a kontinens egy másik szegletében valami olyasmi van készülőben, ami az emberi természetet ismerve nem meglepő, és teljesen új szintre emeli a sorozatot.

thelastship.s02.e03.3

A The Last Ship a harmadik epizódra sem vesztett semmit erejéből, és tökéletesen megmutatta, hogy nincs szüksége pisztolylövésekre ahhoz, hogy igazán nagyot tudjon alkotni!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .