Csapdák, átverések, balhék. Mintha csak egy szappanopera folyna a túloldalon. Mindezt mégis sikerült a megfelelően tálalni. Ezúttal megláthattuk végre a Fekete Hold „emberi” oldalát is – ami már kifejezetten ráfért a sorozatra.

sailormoon84

Sailor Moon továbbra sem adja fel a reményt, miszerint a barátai még életben vannak – és milyen jól teszi. Mielőtt azonban újra egyesülhetett volna a csapat, még szembe kellett néznie nem kevés nehézséggel, hiszen a Fekete Hold nem adja olcsón a bőrét. Az egyetlen probléma az, hogy erről olyan sokáig beszélgettek, míg szépen kifutottak az időből és a lányok elég keményen megtépázták soraikat.

sailormoon85

Az ördög azonban nem alszik. Wiseman már korábban előkészítette a megfelelő csapdát, melyet ugyan még eddig nem fedett fel, de aki szemfüles, az már rájöhetett erre a rejtélyre. Én mindenesetre nem lövöm le ezt a poént, ha netán valaki még nem jött rá – amit amúgy kétlek. Úgy tűnik, ez a fickó nemigen akarja magát megkedveltetni senkivel, még a nézőkkel se. Mindezt olyan remekül csinálja, hogy már az övéi is utálják. No, de nem mintha mindez számítana neki, elvégre nem kis hatalommal rendelkezik, a Fekete Hold csapata mindössze bábnak volt jó számára. Ők pedig a hatalom reményében szíves örömest játszottak bábszínházat.

sailormoon86

Míg azonban a rosszfiúk kezdenek szétesni, a harcosok csak méginkább összekovácsolódtak ettől a kalandtól, így ők teljes erőbedobással tudják folytatni a csatát a nehézségek ellenére is. Szerencsére nincsenek egyedül, nekik is megvannak a maguk segítői, akik saját energiájukat nem kímélve támogatják őket. Ezek után nem is meglepő, hogy a csata vége gyakorlatilag megjósolható, de nem is baj. Nem a meglepetések erejéért szeretjük ezt az animét.

Ezúttal kevés volt az érzelgősség, de annál több a fogak fehérjének kimutatása. Nem is baj, elvégre a Fekete Hold sem egy tökéletes, érzelemmentes gépezet és én személy szerint már jócskán kíváncsi voltam a motivációikra. Nem igazán hiányoltam itt a szokásos csöpögést. Viszont annál több érzelmi kavarásra lehet számítani a jövőben, hiszen Wiseman nagyon jól keveri a lapokat. Valószínűleg én vagyok az egyetlen olyan eszement néző, aki kedveli, de sebaj. Szerintem zseniális.

sailormoon85

H nem hózzák még ezt a Wiseman-cselszövést túl sokáig – ahogy szokták –, akkor nagyon jó évadot fogunk zárni négy rész múlva. Bezony, már csak ennyi van hátra! De semmi pánik, mert készül a következő, nem maradunk sokáig kedvenc hősnőnk nélkül.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .