suits_s05e03_pic1

Az „öltönyösök” háza táján továbbra is pörögnek az események: már a második epizód is gyors tempójú, fordulatokkal és nehéz helyzetekkel volt tele, de a No Refills című harmadik rész már kész érzelmi hullámvasút: egyik pillanatban majd kiugrik a szívünk, annyira izgulunk egy karakterért, a másikban pedig már akár a könnyeink is potyoghatnak.

suits_s05e03_pic2

Miután Jessica (Gina Torres) első körben anyagi gondok miatt nemet mondott arra, hogy Mike (Patrick J. Adams) elvállaljon egy biztosítási károsultakkal kapcsolatos ügyet, a srác leendő apósához, Robert Zane-hez (Wendell Pierce) fordul, aki rendelkezik azzal a tőkével, amit egy ekkora volumenű persorozat megkövetelne. Jessica természetesen nem nézi jó szemmel, hogy a legproblémásabb beosztottja egyenesen a konkurens cég főnökének karjaiba rohan, ám végül mégis engedi, hogy Mike együtt dolgozhasson Zane-nel, ám csak akkor, ha mindketten az ő szabályait követik. Eközben a Harvey (Gabriel Macht) és Jack Soloff (John Pyper-Ferguson) között dúló konfliktus csak felerősödik, miután Harvey bocsánatot kér Jacktől, ám az hátba támadja őt. A nagy stressz újabb pánikrohamot idéz elő Harveynál, aki ezt követően komolyan fontolóra veszi azt, hogy rendszeresen járjon pszichológushoz.

suits_s05e03_pic3

A cselekmény „kalamajka-része” továbbra is remekül működik, Korshék még mindig nagyon jól tudják, hogy miből mennyi kell és mikor. Ám nem is ez a No Refills legnagyobb erőssége, hanem sokkal inkább a karakterizáció az, ami kiemelkedő benne, főleg Harvey esetében. Az, hogy Jessica jobbkeze az előző részben elindult a javulás útján, még messze nem jelenti azt, hogy hipp hopp újra minden a régi lesz – ugyanis a korábbi epizódok némely jeleneteiben volt egy olyan érzésem, hogy ez fog történni, ám úgy néz ki, az alkotók szerencsére nem futottak bele ebbe a hibába. Harvey átalakulása gyönyörűen épül: a tagadásról most már szépen lassan kezd átváltani az elfogadásra, utána pedig jöhet a gyógyulás. A látszat fenntartásának problematikája azért még mindig ott van: Soloff nem sokkal pánikrohama után zaklatta ismét Harveyt és ugyan látszott a férfin, hogy még nem tudott teljesen lenyugodni, akkor is szembe kellett szállnia ellenségével. Az pedig, hogy Harvey állapota ellenére pillanatok alatt össze tudta szedni magát és szét tudta rúgni Soloff seggét – nos, emelem az összes kalapomat előtte!

suits_s05e03_pic4

Az epizód legjobb momentumai azonban Mike-hoz és Rachelhöz kapcsolódnak. Eddigi pályafutása során volt már rá példa, hogy Mike szóba hozta a szülei balesetét, általában azért, hogy adott esetben éreztesse az ügyfelekkel, hogy ismeri a helyzetüket. A srác viszont most a szokásosnál is jobban kitárulkozott az egyik nő előtt, aki a biztosító rossz döntése miatt vesztette el férjét – ez volt talán a széria eddigi legmeghatóbb szcénája, ugyanis Mike itt nem csak mellékesen jegyezte meg, hogy átérzi mások problémáját, hanem részletesen és brutális őszinteséggel beszélt arról, mi mindenen megy keresztül az, aki mások hibájából fakadóan veszíti el azt, akit szeret. Aztán a másik szívmelengető jelenet az volt, amikor Jessica egy különleges feladatot bízott Rachelre (Meghan Markle). Mint kiderült, a főnökasszony pontosan tudta, hogy ezzel ösztönözni tudja a lányt, aki kapva kapott az alkalmon. A végeredmény egy rendkívül boldog és lelkes Rachel, aki hosszú évek óta végre először igazán megbecsültnek és kompetensnek érezhette magát.

suits_s05e03_pic5

Az ötödik szezon egyelőre sebesen zakatol. Ha így folytatják, akkor lassan azért elkél egy kis pihenő, de nem panaszkodom.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Suits S05E03 – No Refills”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .