suits_s05e04_pic1

Az előzőekhez (főleg a harmadik részhez) képest a negyedik epizódban kissé visszavett a tempóból Aaron Korsh és csapata. Unatkozni most sem tudtunk, de legalább nem követték egymást olyan gyorsan a szorult helyzetek, mint eddig, úgyhogy ilyen szempontból a No Puedo Hacerlo adott egy kis szusszanásnyi időt. Karakterizáció szempontjából viszont kaptunk pár újdonságot, amik mellett nem lehet csak úgy elsétálni.

suits_s05e04_pic2

Louis (Rick Hoffman) húga, Esther (Amy Acker) a semmiből bukkan fel a Pearson Specter Littnél, és segítséget kér bátyjától, ám nem olyan formában, mint azt Louis remélte. Esther el akar válni férjétől, és egy remek ügyvédre lenne szüksége, hogy megtarthassa cégét, ám nem bátyja kell neki, hanem Harvey (Gabriel Macht), Louist csak arra kéri, győzze meg Harveyt, hogy vállalja el az ügyet. Louisnak természetesen nem tetszik ez az egész: látszólag elfogadja, hogy Esther azért nem akarja, hogy ő reprezentálja, mert túl személyessé válnának a tárgyalások, ám folyamatosan szemmel tartja húgát és kollégáját. Eközben Mike (Patrick J. Adams) és Robert (Wendell Pierce) ügye kis híján zátonyra fut egy félreértés miatt, ami azonban közelebb hozza a két férfit egymáshoz.

suits_s05e04_pic3

Azt is lehetne mondani, hogy az eheti rész a problémák tetőzése volt, amit azonban minden esetben a megoldás követett: a Louis és Harvey között évek óta tartó rivalizálást csak fokozta Esther megjelenése, és útközben bizony össze is kapott a két ügyvéd, ám a végkimenetel pozitív lett. Mike talán most volt a legszkeptikusabb leendő apósa őszinteségével és motivációival kapcsolatban, és ha Jessica (Gina Torres), valamint Rachel (Meghan Markle) nem lép közbe és nem próbálja meg öntudatra ébreszteni a srácot, akkor a folyamatos gyanú túlságosan is elködösítette volna a srác agyát. Ami talán még fontosabb, hogy a szezon eleje óta tartó Harvey-Donna probléma is kezd a megoldás felé közelíteni, és ami a legszebb, hogy mindehhez Harvey tette meg a kezdő lépéseket, legyűrve ezzel a büszkeségét.

suits_s05e04_pic4

Volt azonban valami, amire nem azt mondom, hogy nem tetszett, csak úgy érzem, hogy picit labilis még ez a dolog. Egy kicsi spoiler következik: Harvey és Esther között lesz valami. Ez még nem akkora probléma, sőt, szerintem zseniális a „kössük össze a két ellentétes tábort”-ötlet, viszont én picit túlságosan egyértelműnek éreztem a kettejük közti vonzalmat. Nem igazán lehetne azt mondani rá, hogy erőltetett, mert szépen fel lett építve, viszont szerintem egy picit lehetett volna sejtelmesebben és lassabban építeni kettejük kapcsolatát. Persze Esther még csak most jelent meg a színen, és azért az alkotók még nem siették el annyira előre, hogy rögtön össze is hozzák őket, csak azon a véleményen vagyok, hogy lehetett volna finomabban is utalni. De ez tényleg csak szőrszálhasogatás a részemről.

suits_s05e04_pic5

A Briliáns elmék ötödik évada továbbra is rendkívül eseménydús, izgalmas és időnként érzelmes – egyelőre nem úgy tűnik, hogy megunható lenne.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .