Kicsit megkésve érkezik beszámolóm a nyári szünet előtti össznépi sci-fi és fantasy találkozóról, de a jó dolgokra igazán érdemes várni. Ugyan a látogatók száma kissé megcsappant az időjárásnak köszönhetően, de nem kell megijedni, mert pont ezzel érte el a rendezvény a kezdeti, családias légkörét, amiért korábban mindannyian megkedveltük.

timepass.06

Az előadássorozatot ezúttal a Kóbor Trekkerek nyitották, akik a Star Trek filmekben és sorozatokban újra és újra felbukkanó tárgyakról beszéltek, képekkel és vicces anekdotákkal bemutatva, hogy bizony egy kellék mennyire eltérő funkciót is be tud tölteni, ha a helyzet úgy kívánja – a rajongók pedig tudják, hogy ez mennyire gyakori!

A Fury szubkultúra hazánkban még kevéssé ismert, ám ez is terjedőben van, így Szászi Tamás tartott egy igen informatív beszámolót ennek a szenvedélynek a kezdeti lépéseiről, mérföldköveiről, a jelmezkészítés nehézségeiről, és az önfeledt örömről, mikor egyre többen és többen viselnek olykor imádnivaló, olykor félelmetes jelmezeket.

A kemény sci-fi vonal és a steampunk is képviseltette magát a rendezvényen, mivel Sasvári Vivien és Szilágyi Zoltán tartották a harmadik előadás, melyben a közönséget egy gőzgépek, futurisztikus holmik és izgalmas kalandok közé kalauzolták, ahol az ismert szabályok csak egy kicsit mások, de pont annyira, hogy a rozsdás csavarokat meghajtsa egy kis gőz!

A napot a Star Wars bakik zárták, vagyis ezek Design Centere, mert minden filmben akad valami apróság – egy kivillanó óra, egy gázpalack, vagy egy cowboy kalap –, pláne, ha két trilógiáról van szó. Igen, Luke Skywalker, Padmé vagy Dart Vader is hibáztak olykor, ám ezek a gyöngyszemek még inkább emelték a film utáni rajongást, mivel remek csemegének bizonyultak a rajongóknak, amin közösen lehetett nevetni.

Az esemény ezúttal bővült kiállítók szempontjából, mivel csatlakozott a Living Dream Project fotós csapat, akik a maguk által (na, jó, igazából mind Galaxina műve) készített cosplayeket és kiegészítőket mutatták be, de a nyári szünetre már ők is érkeznek interaktív programmal.

A nyár utolsó Meetupja is remekül telt, jó hangulatban, a vendégek értékes ajándékokkal térhettek haza, a cosplay új élményekkel és rajongókkal gazdagodtak. A szünet letelte után pedig ismét vár minden érdeklődőt a havonta megrendezett és ingyenes fantasy és sci-fi találkozó!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .