A Lostnak hála az évezred erején bomba módra elszaporodtak a rejtélyes sorozatok, amik a legkülönbözőbb témával foglalkoztak, akadt, ami rejtélyes bálnákról szólt, megmagyarázhatatlan eltűnésekről vagy éppen földönkívüliekről. A Rejtélyek városa is ebben az érában született, azonban hamvába is hallt, bár a story érdekes, az infó adagolás már kevésbé, így az Invasion inkább egy szokásos rossz sci-fivé vált, mintsem egy mérföldkővé.

invasion.s01.2

Homestead egy tipikus floridai kisváros, aminek életét örökre felforgatja a hurrikán, amely életeket nem kímélve, családokat választott szét, és a város épületei romokká változtatta. Azonban a pusztítás mellett valami más is történt, amire nem találtak magyarázatot, a túlélők megváltoztak, és olyan kapcsolat alakult ki közöttük, ami emberi elmével nem fogható fel.

Russel Varon (Eddie Cibrian) a közeli Everglades mocsár vadőre is felfigyel a szokatlan jelenségre, ami már nem csak a mocsárban burjánzik el, hanem a város lakói között is. Volt felesége, Mariel Underlay (Kari Matchett) orvosként is látja a furcsábbnál-furcsa dolgokat, ugyanakkor ez belőle is kivált valami szokatlant, amire két gyermeke hívja fel a figyelmet. Eközben a Larkin Groves (Lisa Sheridan) riporterként a legnagyobb lehetőséget keresi, így kapóra jön számára testvére összeesküvés elmélete, amit egyre kevesebb kétellyel fogad el. De vajon mi az, ami egyesekben megvan Homestead városában, másokban meg nincs. És vajon az újabb hurrikán is ekkora változást fog hozni?

invasion.s01.1

A Rejtélyek városa egy meglehetősen lassú lefolyású sorozat, ami az évad elején még előnynek tűnt, ám a második felére a történet annyira belassult, és annyira kuszává vált, hogy nem bírta fenntartani a nézők figyelmét. Bár az alap remek, a színészek pedig egész ügyesen hozták szerepüket, mégis a rosszul adagolt információ szó szerint a sorozat végét jelentette.

Az űrbéli idegenek tematikája már unalomig rágott csont, ebbe komoly változást belevinni igen nehéz (de persze nem lehetetlen), azonban a klisék felvonultatása ebben nem segít, sőt, inkább ront a helyzeten. A sci-fisek számára túl gyengének bizonyult a Rejtélyek városa, hiszen semmi komoly magyarázattal nem szolgált, ugyanakkor a kikapcsolódni vágyóknak pedig túlságosan bonyolult, szinte már ködös történetvezetés nem volt képtelen megadni azt a szórakozást, amit egy ilyen kaliberű műsortól elvárnának.

invasion.s01.3

A casting ugyan nem volt hibátlan, de például Eddie Cibrian meglepően jól hozta a szerepét, de egyértelműen nagyot Lisa Sheridan és Kari Matchett alakított, akik között a kémia rendkívül jól működött. A két szereplő egyszerre utálta egymást, miközben szükségük volt a másikra, és olykor ebben rondított bele Russell. De aki igazán a kedvencemmé vált, az Larkin testvére, Dave (Tyler Labine) a maga összeesküvés elméleteivel, és kocka mivoltával – azonban itt meg az írók rontották el, mivel egy ilyen geek sokkal több őrültséget nyomat, mint az említett szereplő.

invasion.s01.4

Mindent összevetve a Rejtélyek városa egy izgalmas történetnek indult, ami önmagát vitte kudarcba, valahogy a nézők nem szeretik, ha megvezetik őket, ráadásul úgy, hogy annak sem értelme, sem valódi hatása nincs.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .