Míg a Falling Skies hétről-hétre csalódást okoz, addig a TNT másik sci-fije, a The Last Ship folyamatosan megjutalmazza hűséges nézőit akcióval, drámával, feszültséggel, és olykor még egy apró kis humorral is.

thelastship.s02.e07.1

Sean valóban mindenre gondolt „kis” kompániáját illetően, az immunisakat begyűjtve reményt és célt ad nekik, miközben embere, Niels fertőzi szépen a korábban elszeparált embercsoportokat, hogy majd onnan újabb immunisak kerülhessenek ki. Sőt, Seannak és testvérének, Nednek sikerült találnia egy magas rangú amerikai vezetőt, aki a ranglétrának köszönhetően immáron az Amerikai Egyesült Államok Elnöke, és alá tartozik a hadsereg, így a tengerészet is.  Azonban Chandler kapitány nem hajlandó egy báb elnöknek utasítást végrehajtani, ennek köszönhetően pedig megszületik a nagyszabású terv, ám ehhez semmilyen külső segítségre nem számíthatnak, hiszen nem tudnak kommunikálni sem a hajóval, sem a másik két csapattal.

thelastship.s02.e07.2

Eközben Tex és Danny elrejtőzve, de szemmel tartja Niels és Ned legújabb akcióját, amiben egy újfajta módszerrel akarják megfertőzni, és ezzel megölni a még betegséggel nem találkozott embereket. Közben a Nathan James legénységének hölgy tagjainak a látómezejébe került újonc, Wolf szemmel tartja a csapatokat, és amint fejleményt lát, tájékoztatja Mike-ot a hajón. Ám az XO-nak is meggyűlik a baja a tengeren, mivel ismételten felbukkan a korábban már futásra kényszerített tengeralattjáró.

Ennyi izgalom bizony két epizódra is sok lenne, ám a sorozat alkotói mégis megoldották, hogy egy pillanatra se érezzem zsúfoltnak vagy sűrűnek az eheti részt. Már a múlt héten megfelelően felvezetett történet most újabb csavart kapott Niels új ötletének köszönhetően, amit Danny és Tex improvizálása még inkább izgalmassá tett – még hogy a katonák nem tudnak rögtönözni.

thelastship.s02.e07.3

Az akciójelenetek megint parádésra sikeredtek, volt lövöldözés bőven, de mégis a konyhai verekedés volt az, ami igazán lenyűgözött, ahol Ravit, Burk és Chandler az általuk éppen talált eszközökkel voltak kénytelenek leszámolni az ellenséggel, akik nem kevésbé képzettek, mint a tengerészet katonái. Ugyanakkor Mike milliméterre és másodpercre pontosan kiszámolt húzása sem volt piskóta a tengeren, olyannyira, hogy még levegőt is elfelejtettem venni – mert nem csak puskagolyókkal lehet feszíteni egy jelenetet, és ebben a The Last Ship alkotói nagyon jók.

Rachel munkája során végre ismét láthattuk Bertrise-t, aki nekem már kicsit hiányzott: a lány naiv jólelkűsége és segítőkészsége igazi felüdülés a szárazföldön látott túlélőkhöz, vagy éppen Sean gárdájához képest. Talán a záró képsorok voltak igazán durvák, mikor Rachelt szembesítették Niels következő fertőzést előidéző ötletével, kíváncsian várom a jövő heti epizódban a nő reakcióját.

thelastship.s02.e07.4

A The Last Ship ugyan kezd átmenni sci-fiből egy kicsit akcióvá, ám annyira jól kezelik a társadalomkritikai felhangot, hogy egy kis csihi-puhit igazán el lehet nekik nézni (ami amúgy igen ütős)!

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .