The Last Ship S02E07 – Alone and Unafraid

Míg a Falling Skies hétről-hétre csalódást okoz, addig a TNT másik sci-fije, a The Last Ship folyamatosan megjutalmazza hűséges nézőit akcióval, drámával, feszültséggel, és olykor még egy apró kis humorral is.

thelastship.s02.e07.1

Sean valóban mindenre gondolt „kis” kompániáját illetően, az immunisakat begyűjtve reményt és célt ad nekik, miközben embere, Niels fertőzi szépen a korábban elszeparált embercsoportokat, hogy majd onnan újabb immunisak kerülhessenek ki. Sőt, Seannak és testvérének, Nednek sikerült találnia egy magas rangú amerikai vezetőt, aki a ranglétrának köszönhetően immáron az Amerikai Egyesült Államok Elnöke, és alá tartozik a hadsereg, így a tengerészet is.  Azonban Chandler kapitány nem hajlandó egy báb elnöknek utasítást végrehajtani, ennek köszönhetően pedig megszületik a nagyszabású terv, ám ehhez semmilyen külső segítségre nem számíthatnak, hiszen nem tudnak kommunikálni sem a hajóval, sem a másik két csapattal.

thelastship.s02.e07.2

Eközben Tex és Danny elrejtőzve, de szemmel tartja Niels és Ned legújabb akcióját, amiben egy újfajta módszerrel akarják megfertőzni, és ezzel megölni a még betegséggel nem találkozott embereket. Közben a Nathan James legénységének hölgy tagjainak a látómezejébe került újonc, Wolf szemmel tartja a csapatokat, és amint fejleményt lát, tájékoztatja Mike-ot a hajón. Ám az XO-nak is meggyűlik a baja a tengeren, mivel ismételten felbukkan a korábban már futásra kényszerített tengeralattjáró.

Ennyi izgalom bizony két epizódra is sok lenne, ám a sorozat alkotói mégis megoldották, hogy egy pillanatra se érezzem zsúfoltnak vagy sűrűnek az eheti részt. Már a múlt héten megfelelően felvezetett történet most újabb csavart kapott Niels új ötletének köszönhetően, amit Danny és Tex improvizálása még inkább izgalmassá tett – még hogy a katonák nem tudnak rögtönözni.

thelastship.s02.e07.3

Az akciójelenetek megint parádésra sikeredtek, volt lövöldözés bőven, de mégis a konyhai verekedés volt az, ami igazán lenyűgözött, ahol Ravit, Burk és Chandler az általuk éppen talált eszközökkel voltak kénytelenek leszámolni az ellenséggel, akik nem kevésbé képzettek, mint a tengerészet katonái. Ugyanakkor Mike milliméterre és másodpercre pontosan kiszámolt húzása sem volt piskóta a tengeren, olyannyira, hogy még levegőt is elfelejtettem venni – mert nem csak puskagolyókkal lehet feszíteni egy jelenetet, és ebben a The Last Ship alkotói nagyon jók.

Rachel munkája során végre ismét láthattuk Bertrise-t, aki nekem már kicsit hiányzott: a lány naiv jólelkűsége és segítőkészsége igazi felüdülés a szárazföldön látott túlélőkhöz, vagy éppen Sean gárdájához képest. Talán a záró képsorok voltak igazán durvák, mikor Rachelt szembesítették Niels következő fertőzést előidéző ötletével, kíváncsian várom a jövő heti epizódban a nő reakcióját.

thelastship.s02.e07.4

A The Last Ship ugyan kezd átmenni sci-fiből egy kicsit akcióvá, ám annyira jól kezelik a társadalomkritikai felhangot, hogy egy kis csihi-puhit igazán el lehet nekik nézni (ami amúgy igen ütős)!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..