Suits S05E06 – Privilege

suits_s05e06_pic1

Legutóbb megint a karakterizációé volt a főszerep, ám a mostani epizódban nagyjából egyenlő teret kapott az akció és a lélekdráma – akár azt is lehetne mondani, hogy a Privilege a szezon eddigi legkiegyensúlyozottabbra sikeredett része, ám a nézők korántsem engedhetik meg maguknak, hogy kényelmesen hátradőljenek.

suits_s05e06_pic3

Harvey (Gabriel Macht) egyik új kliense Samuel Tull (JR Bourne), az üzletember, aki egy aprócska hibából kifolyólag igencsak kivívta főnöke ellenszenvét, így cége most olyan vádakat emel ellene, amik alaptalanok, és arra kéri Harveyt, hogy bizonyítsa ártatlanságát. Harvey eleinte erősen hezitál, ám hamar beleveti magát az ügybe, amikor kiderül, hogy pszichológusa (Christina Cole) is érdekelt benne, és nem is akárhogy: Tull ugyanis szintén Dr. Agard páciense, és a cég főnöke a törvényt megkerülve arra akarja késztetni a doktornőt, hogy Tull ellen valljon a bíróságon. Harveynak természetesen sántít az egész, és azon van, hogy minél lezárja az ügyet. Eközben Mike (Patrick J. Adams) és Rachel (Meghan Markle) esküvőjük tervezése közben kisebb problémába ütköznek, ám Donna (Sarah Rafferty) a segítségükre siet.

suits_s05e06_pic5

Először is, múltkori imám részben meghallgatásra került, ugyanis most bőven kaptunk interakciót Harvey és Dr. Agard között – mindez nem úgy történt, ahogy számítottam, de pont emiatt lettek fantasztikusak ezek a jelenetek. Eddig ugye Harvey ment a dokinőhöz, így ő volt az, akinek úgymond „idegen terepen” kellett helytállnia, míg Dr. Agard otthoni környezetben végezte a dolgát. Most viszont a tanúvallomáson a pszichológus nő került idegen helyre, míg Harvey „hazai pályán” játszhatott, ezzel együtt a két szereplő viselkedése is a helyzethez mérten változott: Harveynak a doktornő otthonában nehezére esett megnyílni, a munkahelyén azonban (a per súlyosságának ellenére) hozta a szokásos formáját, vele párhuzamosan pedig Dr. Agardnak is csorbult az önbizalma a Pearson Specter Litt konferenciatermében.

suits_s05e06_pic2

A másik dolog, amit kiemelnék apróságnak tűnhet, hiszen egy rövidke szcénáról van szó, ám annál nagyobb jelentőséggel bír. Donnának és Harvey új titkárnőjének, Gretchennek (Aloma Wright) megvolt az első közös jelenete és az egész tokéletesen csodálatosra sikerült. Először ugyan mindkét hölgy tartotta a tisztes távolságot, ám pár perccel később már úgy viselkedtek, mintha egy anyukát és annak lányát hallhattuk volna társalogni. Semmi csipkelődés, semmi tyúkharc, csupán tisztelet és jó szándék – az, hogy ők ketten ilyen jól kijönnek egymással már az első találkozásukkor, mindennél fontosabb, és nem csak Harvey számára.

suits_s05e06_pic4

Ja, igen, majdnem elfelejtettem: Louis (Rick Hoffman) még mindig badass, Jack Soloff (John Pyper-Ferguson) pedig elmehet a tudja hova. Ki tudja, lehet, hogy a következő részben végre megkapja, ami kijár neki?

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..