suits_s05e07_pic1

Akárcsak előző héten, a Hitting Home-ban is körülbelül ugyanakkora hangsúlyt fektettek az alkotók akcióra és a karakterfejlődésre, azonban most nem lehet a két fogalmat teljesen szétválasztani, mint korábban, hanem egyik következik a másikból. A végeredmény egy szorult helyzetekkel és rengeteg érzelmes jelenettel teli epizód, ami így a szezon vége felé tartva kicsit azért megbolygatja az amúgy sem túlzottan harmonikus légkört.

Suits - Season 5

Louis (Rick Hoffman) húga, Esther (Amy Acker) ismét felbukkan a Pearson Specter Littnél, mivel válása után ezúttal cégét fenyegeti nagy veszély. A hölgy először Harveyhoz (Gabriel Macht) megy, mert szeretné minél csendesebben elintéztetni az ügyet, bátyjáról viszont tudja, hogy notóriusan képes felfújni a dolgokat. Harvey ennek ellenére mégis Louishoz irányítja a fiatalabbik Esthert, mert úgy érzi, az idősebb Litt jobban tudná kezelni ezt a pert, mint ő. Mike-nak (Patrick J. Adams) a főnökasszony utasítására Jack Soloffal (John Pyper-Ferguson) kell együtt dolgoznia, akiben egyáltalán nem bízik meg, ám a közös munka meglepően jól sikerül. Eközben újból felbukkan Daniel Hardman (David Costabile) és megpróbálja ismét hátba támadni Jessicát (Gina Torres), ezúttal azonban kevés sikerrel jár.

suits_s05e07_pic3

Az első hatalmas pozitívum, amit mindenképpen szeretnék kiemelni, az a két Litt között dúló viaskodás. A testvéri rivalizálás nem egy új téma, legyen szó könyvekről, sorozatokról, filmekről vagy akár játékokról, ám pont emiatt klisének is számíthat. Én azon a véleményen vagyok, hogyha jól ki van dolgozva a konfliktus, akkor szuperül tud működni, és ez Esther és Louis esetében is így van. Nincs egyértelműen rossz és jó figura ebben a felállásban, mert meg tudjuk érteni érzéseiket és cselekedeteiket, viszont a viták során azért mindketten átlépnek egy bizonyos határt – a háromdimenziós, morálisan szürke karaktereket pedig imádjuk.

suits_s05e07_pic5

A dráma-faktor azonban nem csak Louis és Esther kapcsolatában volt meg, hanem bizony kaptunk belőle eleget: Louis és Harvey között újra fellángolt a viszály, Mike-ot és Soloffot már említettem, akkor Mike-nak volt még egy köre Jessicával is. Jessicának még Hardmannel kellett megbirkóznia, Harvey és Donna (Sarah Rafferty) között szintén adódott egy kis nézeteltérés, aztán ott van még Louis vívódása saját magával – egyszóval gyönyörűen tele volt tűzdelve ez a rész és szerencsére ezek nem csak lógtak a levegőben, hanem szépen, aprólékosan ki lettek dolgozva, valamint tovább lettek szőve, hiszen nagyrészt nem új keletű problémákról beszélünk. Így kell ezt csinálni, kérem szépen!

suits_s05e07_pic4

Az epizód egy frenetikus cliffhangerrel ért véget, egy rendkívül érzelmes és izgalmas pillanatban, úgyhogy a következő epizód valószínűleg egy jókora pofon lesz, mind a szereplők, mind a nézők számára.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .