Mint minden hosszú életű sorozat áradatnak, a YGOnak is meg kellett állnia (elméletileg) egy bizonyos pont után, és ezt a véget nem a Zexal jelentette. Az Arc-v egy, kezdetben semmi újat nem mutató, aztán egyik részről a másikra érdekesebbnél érdekesebb ötletekkel dobálózó kis szög lett a YGO univerzum koporsójában.

Yugioh Arc1

Az Arc-V-ben lévő főhősünk Sakaki Yuya egy elég érdekes, és kattant jelenség: ő Előadó párbajozónak tanul, hiszen apja is ezen az úton járva ért fel a csúcsig. Yuya mellett is ott vannak barátai, majd a riválisok (akik később szintén a barátai lesznek), majd egyszer csak feltűnik, először csak egy, később még két alak, akik kísértetiesen hasonlítanak Yuyára , és hozzá hasonlóan egytől-egyig remek párbajozók. Aztán vannak itt megint látványos párbajok, új és régi idézési módok, más dimenziók – és én itt vesztettem el a fonalat!

Yugioh Arc2

Ugyanis ezek a srácok, akik feltűnnek az éterben (SPOILER) a már korábbi sorozatokban megismert, különféle dimenziókból származnak, és ők Yuya azon világbeli megfelelői.  Mondjuk az tetszett, hogy mind a négy srác eltérő jellem: Yuya ugye hiperaktív és vidám (Judai/Yuma), Yuto higgadt és komoly (Yugi/Yusei), Yuri kissé szadista (Quattro), Yugo meg heves és makacs (Manjoume). De ezek ellenére ­­­- és ez eddig minden szériára igaz –, hogy a szereplők egy-két kötelező kivétellel szerethetőek, bár ők is kötelező sablonokból állnak (Pl: Shun).

Yugioh Arc3

Az Arc-V kicsit sem építkezik rossz alapokból, hiszen minden megvan benne (olykor még többet is ad), mint a korábbiak, de ez is a veszte: annyi minden van bele vegyítve, hogy Csernus doktor legyen a talpán, aki kibírja bogozni, hogy most pontosan mi is ment végbe az alkotók fejében. Ez a több dimenziós téma pedig több ránézésre is nagyon ötletes húzás, de én valahogy nem igazán láttam az értelmét, hiszen a korábbiakban semmilyen ilyesfajta utalás nem lelhető fel (maximum a Zexalban a Barian és az Astral World).

Yugioh Arc4

Ami még jóra sikeredett, az a Fusion és az Xyz-féle idézést felhasználók párharca: érdekes, és valamilyen szinten szíven melengető volt látni egy régi, és egy annyira nem régi stílus párharcát – ellenben az újonnan behozott Pendulum idézést már kissé soknak éreztem.

Yugioh Arc5

Minden ementálira emlékeztető témája, és sablonos szereplői ellenére az Arc-V is végignézhető sorozat, de itt már azért fontos – sőt, eléggé lényeges –, hogy ismerd a korábbi szériákat is, mert néha csak így lehet megérteni bizonyos dolgokat és egyes szereplők motivációját.

Yugioh Arc6

Ladies and Gentelmen! Ezzel véget is ért a Yugioh! szériák kitárgyalása az Anime Challenge keretében! Remélem régi és új fanoknak is élvezetes (és némileg tanulságos) volt olvasni kedvencéről.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..