Akik szorgosan követték tavaly a Watchaholics Facebook oldalát, azok láthatták, hogy még tavaly ősszel nagyon izgatottan vártam, hogy végre megérkezzen. A film azonban késett és késett, a lelkesedés csökkent. Közel egy év után viszont végre a kezembe – vagy inkább a szememre – kaparintottam és jól megnéztem. Határozottan azt állítom, hogy megérte a várakozás.

bookoflife1

Filmünk hőse Manolo, a matador családból származó fiúcska. Mindene a zene és nagyon tehetséges is ezen a téren. Két kis barátja, Maria és Joaquin társaságában tölti a legtöbb idejét, no meg persze a gitárjával. Maria szülei azonban nem nézik jó szemmel, hogy a kislány állandóan a fiúkkal rosszalkodik, Manolot pedig matadornak szánják, mint mindenkit a családban. Ennek következtében a fiúknak el kell búcsúzniuk a lánytól. Csak hosszú évek múltán találkoznak újra, amikorra is Joaquin a város hőse, Manolo pedig feltörekvő matador – bármennyire is ellenére van ez az életpálya. Maria felbukkanása azonban mindent felkavar: a fiúk barátságát, no meg persze a család életét.

bookoflife3

A bajok akkor jönnek – ráadásul csőstül – amikor Manolo szembeszegül mind az ő, mint Maria családja akaratának és ringbe száll a lány kezéért. Amiről a fiatalok ugyanis nem tudnak, hogy a halottak két birodalmának feje La Muerte és Xibalba fogadást kötöttek, hogy melyik fiú veszi majd el a lányt. Xibalba természetesen szeretné megnyerni a fogadást és cselhez folyamodik, ezzel a túlvilágra küldve Manolót. De nem eszik olyan forrón azt a szerelmes kását! Az igazi kaland odaát kezdődik, hogy a fiatalok egymásra találhassanak.

A mese nagyon aranyos és nagyon szerethető. Kissé groteszk grafika és rengeteg szín a jellemző. Persze nem csoda, hiszen a mexikói néphagyományból táplálkozik, és az ottani halottak napjáról tudni kell, hogy igencsak színes, kedves ünnepség. A hagyományos értelemben mondjuk, nem lehet rámondani, hogy szép a rajzolása, inkább kissé Picasso-szerű, de aki nem csak a Disney-re vevő, az könnyen meg fogja szeretni.

***SUNDAY CALENDAR SNEAKS STORY FOR SEPTEMBER 7, 2014. DO NOT USE PRIOR TO PUBLICATION******** La Muerte (voiced by Kate del Castillo) and Xibalba (voiced by Ron Perlman) in the movie THE BOOL OF LIFE. Photo credit: Twentieth Century Fox/Reel FX

A történet kedves és a sok romantika mellett nagyon szórakoztató is, ráadásul vicces, én nagyon élveztem. A nagy kedvenc díját pedig La Muerte nyerte el a karakterek közül, akiről Catleennel mindketten egyetértettünk, hogy gyönyörű és mindamellett egy fantasztikus nő is.

Egyébként a történetszál mellett még a szemfülesebb nézők kiszúrhatnak néhány turpisságot, amik ugyan sehova nem viszik a sztorit, viszont nagyon érdekesek, úgyhogy a kutakodóknak is van mit megtalálni/kitalálni.

The Book of Life

Nem egy csajos estére való film, nem is pasinak való film, azonban egy esős, magányos, nyári estére, csokis süti és kakaó társaságában remek választás, főleg egy fárasztó hét után.

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .