Akciós és kalandsorozat, egy szélesebb körben ismert pankrátorral, jó pasikkal és csajokkal, lenyűgöző környezetben – hamisítatlan kilencvenes évekbeli feeling, ahol a jó mindig győzedelmeskedik, míg a rossz folyton elbukik. A Villám Spencer közel sem a legjobb szériája az érának, de szerethetősége megkérdőjelezhetetlen.

villam.spencer.s01.1

Randolph J. Spencer (Hulk Hogan), vagy, ahogy mindenki ismeri, Hurrikán nemcsak nagydarab ember, vagy remek katona, hanem szerető családfő és rendkívül ügyes feltaláló is egyben. Becenevét elsöprő erejéről kapta, amit a kemény katonai életnek köszönhetően túl megfékezni, ám ennek az életnek is megvan a maga hátulütője. Spencer ugyanis megépített egy rendkívüli hajót, amely a legmodernebb technikával van felszerelve, ám a korábbi munkaadóinak mégsem adhatja át, mert félő, hogy rossz kezekbe kerülne.

Így Spencer, és barátja, Bru (Chris Lemmon) nem adják ki a kezükből kincsüket, így azonban nekik kell rendet tenniük Florida partjainál, de szerencsére ehhez bőven kapnak segítséget a helyiektől, barátoktól, sőt, még Spencer kislányától, Jessicától (Ashley Gorrell) is. Ahol felbukkan a rossz, ott megjelenik a jó is, hogy helyreállítsa a világot.

villam.spencer.s01.2

. A Villám Spencer egy nagyon is ismert, és persze igen kedvelt sémára épít: nem a hatalmat képviselő jók, akik rendbe hozzák a dolgokat, elnáspángolják a rosszakat, és a végén valami nagy tanulságot fogalmaznak meg. De azért lássuk be, nem véletlenül volt (van) ekkora keletje ennek a műfajnak (A szupercsapat, Boszorkánykard, Rin-tin-tin és még sorolhatnám), hiszen nagyon is jópofa dolog, ami képes a néző igazságérzetét kicsit helyrebillenteni egy rohanó világban.

Természetesen a színészek hozzák a megszokott karaktereket, Hulk Hogan gyakorlatilag önmagát adja, egy szerető apa, aki ha kell, áttör falakon is – egy ölelnivaló nagy maci, akit mindenki szívesen tudna a barátjának. Hasonló a helyzet a Brút játszó Chris Lemmonnal is, aki ezek mellé még a humor forrása is a történetben.

villam.spencer.s01.3

A floridai táj természetesen lenyűgöző, és szerencsére a stáb kellően sok jelenetet is vág be az epizódokba, hogy a nézők gyönyörködhessenek. A szuperhajó is korrekt digitális feljavítást kapott, persze nem kell egy Star Trek színvonalát várni egy ilyen kaliberű szériától, de a kialakítás hihető.

villam.spencer.s01.4

A sorozat jogosan csak egy évadot élt meg, nem lett sem világsiker, sem a kritikusok körében nem aratott, de mindezek ellenére egy remek és bájos széria, amire öröm visszagondolni – még akkor is, ha kicsit bugyuta, kicsit gyengécske, de a szerethetősége megkérdőjelezhetetlen.

Szerző

Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .