Bounty hunter rules avagy Top 5 fejvadász

Az őrülteknél csak a fejvadászok (vagy éppen az őrült fejvadászok) az érdekesebbek. Ebben a mai kis top 5-be, mindenfajta médiumban feltűnő díszpintyeket válogattam, ízlésesen tálalva. Hölgyek és vérnyulak, üdvözöljék azokat, akik megkongatják azt a bizonyos harangot.

Fejvadász

5. Olga Sedova (Remember me)

A Remember me kezdetben rosszlánya minden, amilyennek egy tipikus badass női fejvadászt el lehet képzelni: komoly, hideg és halálosan precíz, de mint kiderül, ő is csak egy másik ember boldogságáért vállalta el főhősünk, Nilin elkapását – akinek, némi agymahinálás után a szövetségese is lesz.

Olga Sedova

4.Mistral (Metal Gear Rising Revengeance)

Nos, Mistral egy kissé érdekesebb tészta, mint a fentebb említett hölgy. Olgával ellentétben Mistral meglehetősen szeduktív, és Raidennel közös párbeszédük alatt nem is tűnik olyan kimondottan rossz embernek, de a múltja őrá is rányomta a bélyegét. Mondjuk ő sok más fejvadász zsoldossal szemben a pénz helyett ideákat követ – de itt sem tudnám megmondani, hogy melyik motiváció a kártékonyabb.

Mistral

3.Jubal Early (Firefly)

Eleinte nem akartam feltenni ezt a tagot a listára, aztán rájöttem, hogy szeretet ide, gyűlölet oda, Jubal, elszánt és a munkához mérten kellően elmebeteg fejvadász. A nyájas hangvételű beszéde mögött egy olyan kifacsart gondolkodású ember lakozik, akit csak egy vele egy kaliberben sérült elme tud leverni – és ez lesz River.

JUbal

2.Jango Fett (Star Wars)

Ha őt most lehagyom erről a listáról, a Star Wars fanok garantáltan vérdíjat tűztek volna ki a fejemre, amit aztán kedves Jango be is hajtott volna, de mivel dobogós második, így valószínűleg senkit se fog panaszkodni, hogy nem került be a halk orvgyilkolás koronázatlan királya. Hiába őt tartják haláláig a legerősebb fejvadásznak, és hiába nagyon karizmatikus tag, akárcsak később Boba is lesz, de az első helyet nálam sikeresen ellopta előle régi „riválisa”.

jango fett

1.Cad Bane (Star Wars-the clone wars)

A sokat által jelleme miatt annyira nem favorizált Duros fejvadász szerény jedi személyemet éppen hogy a rosszfiús jelleme miatt fogta meg – már kicsit kezdett elegem lenni az újabban feltűnő jószívű fejvadász sztereotípiákból. Ő tipikusan az a tag, akit a pénz, a pénz és a még több  pénz motivál, más, komolyabb erkölcsi mozgatórugója nincs is, a hűséget meg akkor sem ismerné, ha az pofán csapná. De pont ez a hamisíthatatlan, lecsupaszított karakterizáció teszi őt aranyérmessé.

cad bane

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..