Suits - Season 5

Egészen mostanáig abban a hitben voltam, hogy a múltkori rész bonyodalmait, de mindaz, amit előző héten láttunk még mindig semmi volt ahhoz képest, ami az Uninvited Guestsben történik. Most gyakorlatilag minden karakter a gödör mélyén csücsül, de vajon számíthatnak-e arra, hogy nem kerülnek még ennél is mélyebbre?

Suits - Season 5

Rachel (Meghan Markle) és Mike (Patrick J. Adams) gőzerővel tervezik az esküvőt, amibe a leendő anyós, Laura (Megan Gallagher) szintén beszáll, akinek a munkálkodása viszont bajba sodorja a pár, azon belül is Mike jövőjét. Eközben Jack Soloff (John Pyper-Ferguson) segítségével ismét belép a cég ajtaján Daniel Hardman (David Costabile), aki újabb ördögi tervet eszelt ki arra, hogy visszatérve kitúrja Jessicát (Gina Torres) a helyéről, és megint az ő neve legyen kint az ajtón. Kezdésből folyamatosan próbálja meg elhalászni a Pearson Specter Litt ügyfeleit, és rögtön a McKernon Motorst szemeli ki magának, Harvey (Gabriel Macht) első szerzeményét. Louis (Rick Hoffman), Harvey, Jessica, Donna (Sarah Rafferty) és Mike minden jelen lévő konfliktust félretesz és együttes erővel próbálnak kidolgozni egy haditervet, amivel legyőzhetik Hardmant, ám, mint mindig, most sincs egyszerű dolguk.

Suits - Season 5

Rachel és Mike kapcsolata már eleve döcögősen indult, és én megértem azokat a nézőket, akiknek elege van abból, ahogy ezek ketten mit össze nem szenvednek. Azonban nem szabad elfelejteni, mi is a probléma valódi oka: nem arról van itt szó, hogy látszik rajtuk, hogy abszolút egymásnak lettek teremtve és mégis hol együtt vannak, hol szétmennek, mert miért ne, hanem ők igenis együtt akarnak lenni és együtt is vannak, ám a körülmények folyamatosan el akarják őket szakítani egymástól. Persze Mike az, aki bajosabb, a titkának köszönhetően, Rachel viszont tudja, mire vállalkozott, amikor összejött vele, és ezzel teljesen tisztában is van. Eddig is érdekes volt megfigyelni, mi mindenen ment keresztül ez a szerelem, de az igazi megpróbáltatások még csak most jönnek, és rendkívül kíváncsi vagyok, meddig fogják bírni.

Suits - Season 5

Hardmantől továbbra is borsódzik a hátam – most őszintén, ki ne utálna egy ennyire aljas pojácát, aki bármikor bárkit hátba támadhat, csak mert olyan kedve van és megteheti? –, azonban akármennyire is utálom őt, azért egy pozitívum van a visszatérésében: Jack Soloff karaktere tovább kerekedik. Az évad elején egyáltalán nem gondoltam volna, hogy pont Soloff lesz az, aki ennyire felkelti majd az érdeklődésemet, de a múltheti epizód után meg kellett változtatnom az álláspontomat. Most is derültek ki róla olyan aprócska, ám annál fontosabb részletek, amik szépen lassan áttolják a jellemét a „morálisan szürke” kategóriába, az ilyen szereplők pedig mindig nagyon érdekesek, úgyhogy izgatottam várom a további fejleményeket!

suits_s05e09_pic4

Viszont az, hogy ezek a fejlemények mikor jutnak el hozzánk, kissé kérdéses, ugyanis az IMDb szerint a következő héten már a finálé jön. Ezek alapján kétféle változat lehet: vagy hibásan tüntették fel az epizódok számát az oldalon, és kapunk még részeket, vagy hatalmas cliffhangerrel fog véget érni az ötödik szezon. Az utóbbi lehetőség nem tűnik annyira nézőbarátnak, de nemsokára kiderül, mi az igazság.

Szerző

Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Suits S05E09 – Uninvited Guests”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .