Ma soron következő művünk is egy olyan szerzőpáros kreálmánya, kiknek munkásságát imádja a magyar animés közönség (vagy sokkal inkább a mangás részleg). Bizony, a Defense Devil az Árnybíró néven ismertté vált, egyik első magyar nyelven kiadott manga „kistestvére” – de most lássuk is Mephisto Barto Kucabara és hűséges társának kalandjait.

Defense Devil1

A Pokol leghatalmasabb ura száműzte egyik fiát, Kucabarát, annak ördöghöz képest túlontúl is jó szíve miatt. A határvidékre küldte az erejétől megfosztott fiát, és hűséges vazallusát, Bichurát, hogy  az idők végeztéig ott legyenek. Ám a talpraesett srác gondol egyet és szó szerint az ördög ügyvédjét fogja játszani, ugyanis Kucabara képes segíteni  az olyan elveszett lelkeknek, akiknek nem kellett volna idő előtt a túlvilágra távozniuk. Ám a száműzött herceg életét túlzottan is felpezsdítik a prédájukat nem könnyen adó halálistenek, valamint egy apáca is elkezdett vadászni Kucabarára.

Defense Devil6

A történet az Árnybíróhoz hasonlóan remek, és meggondolt felépítésű: adva van egy kellően tökös főhős (Kucabara is képes badass megmozdulásokra), mellé egy kötelező poénkarakter és később egy dögös csaj (vagy akár több is), és persze a jó ellenfelek sem maradhatnak el. Személyes kedvencem a kezdetekben rosszat alakító, később az inkább jók felé tendáló semleges halálisten, Sugarl (több átírása is van a nevének, én ezt használom) de a bukott angyal Elimona is tartogat nem kevés meglepetést az olvasóknak – és tömérdek fanservicet a fiúknak.

Defense Devil4

Igen, ez a mű egy tipikus példája annak, hogy hogyan lehet egy jó művet lefedni a fanservice átkával úgy, hogy az még a jó kategórián belül legyen. Mert itt aztán bizony van minden: macskafülek, semminél is kevesebb ruhában harcoló csajok, lolik, rendőrnő/ápoló stb. – de ezek felett már lassacskán úgy nézek át, mint Mikulás a virgácslistán.

Defense Devil5

Szereplők jók, történet remek, és a rajzolás is, az elvárthoz mérten első osztályú, mégis a Defense Devil annyira nem ismert a hazai közönség előtt, mint lefordított elődje. Ajánlani tudom mindenkinek, akit vonzanak az angyalos/démonos/halálistenes/lolis mangák.

Defense Devil2

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .