Először a Hikaru no Go-nál jött fel ennek az annyira nem újító, de mégis érdekes és vicces mangának a neve, aminek rajzosa ugyanúgy Obata Takeshi, az író meg Tsuneo Takeo. De csapjunk is egyből az árnylények közé, következzék Ral, a Mellfogdosó és társainak kalandjai.

Blue Dragon Ral Grad1

Egy alternatív, középkori világba kalauzol minket a manga, ahol az emberek világa mellett létezik egy árnyvilág (Noir), ahol a kagek élnek. Ám a királynőjük, Bira (vagy Opsquria), a szépség után koslatva átjött az emberi világba, magával rántva ezzel az összes kagét. Sokan királynőjüket követik és, hogy életbe maradjanak/erősebbé váljanak, embereket szállnak meg és/vagy fogyasztanak el. A történet szempontjából fontos Sphaein szigetének központi királysága, ahonnan a főhős, Ral származik. E fiú, ki egyedi kapcsolatot épített ki kagejával, Graddal a Kék Sárkánnyal, útnak indul nevelőjével Mio-val és a szintén kaget birtokló Aia-val, hogy egyszer s mindenkorra leszámoljanak Birával.

Blue Dragon Ral Grad2

Történet szempontjából vannak érdekes részletek (kagek, a világuk, a lények különféle típusai) de az egészt nézve nem egy mérföldkő erejű cselekményszál. Szereplők terén is hasonló a helyzet, azzal a kivétellel, hogy legyenek bármilyen sablonosak és olykor idegesítőek is, mégis  egy szerethető bagázst sikerült megalkotnia Tsuneo-nak. Ral, akinek mindenei a nők, egyszerre perverz állat, csapatvezető, remek harcos – de egy pillanatra sem feledjük el, hogy mindezen körítés ellenére ő csak egy tizenöt éves suhanc. Jelleme szöges ellentéte Gradé-nak, aki komoly, kimért és nagyon ritkán pöccen be – de akkor kő kövön nem marad. Mio a csapat esze (és melle), és bár nem vesz részt az aktív harcokban, nagyon jó supporter karakter, és  ami a legfontosabb: képes kezelni Ralt. Aia és a hős lovag Kafka is jók, de az igazi badass állat, az Lord Ganette: egy másik hihetetlenül erős kage, Gaira (a Fehér Tigris) birtokosa, egyben címeres seggrúgó, és akkor se lépne szövetségre Ralékkal, ha piros hó esne nyáron.

Bll

Maguk a kagék elég ötletesek, főleg a különféle típusaik: vannak, amik csak megszállják, esetleg elsorvasztják az embert. Az intelligencia szintjük is eléggé magas végletek között szaladgál a hülyéktől kezdve a Grad vagy Chaîne Lord (Riz) szintű, szinte már filozófikus kagekkal bezárólag. Bira meg egy tipikus öntelt nőszemély, aki hatalom helyett (mivel, hogy azzal már eleve rendelkezik) a szépséget hajkurássza – ha meg végül elégedett lesz, akkor lazán kiirtja az emberiséget, ha nem szólnának közbe Ral-ék.

Blue Dragon Ral Grad4

A grafika az elvártnak megfelelően remek, külön tetszetősek a ruhák kidolgozásai, amikre külön hangsúlyt fektetett a rajzoló. Bár maga a manga rövid, itt ezt a tényt most meglehet bocsátani: a történet nem nagyon mozdul ki, nem csapong, így nem kapunk filler fejezeteket, de emiatt pár óra alatt végigér az olvasó a művön – ami azért jár némi csalódottsággal.

Blue Dragon Ral Grad3

A Blue Gradon Ral Gradot szívesen ajánlom bárkinek egy kisebb délutáni olvasásra. Humorban nem szűkölködik, de a szomorúbb témákat sem veti meg.  Harcra fel!

Szerző

Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.

Ha tetszett a cikkünk, itt azonnal megoszthatod másokkal:

One thought on “Ral vagyok, a mellfogdosó – Blue Dragon Ral Grad”

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .